Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σήμερα το πρωί υπάλληλοι του δήμου του Όφενμπουργκ ανακάλυψαν μια φρεσκοσκαμμένη τρύπα στον τάφο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και Χριστιανοδημοκράτη πρώην προέδρου της Μπούντεσταγκ.

Η αστυνομία της περιοχής ανακοίνωσε ότι άγνωστοι έσκαψαν σε βάθος 1,20 μέτρων στο μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να φθάσουν έως το φέρετρο. Οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου εντόπισαν τον βανδαλισμό νωρίτερα σήμερα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Με εντολή της εισαγγελίας διεξάγεται έρευνα από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού» και αναζητούνται πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τρία έτη.

«Βαθιά σοκαρισμένη» δήλωσε η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag, Μπέρμπελ Μπας. «Είναι αβάσταχτο το γεγονός ότι υπάρχουν, προφανώς, άνθρωποι που βεβηλώνουν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαταράσσουν την ηρεμία του. Ανησυχώ πολύ, όταν κάποια κομμάτια της κοινωνίας μας επιδεικνύουν τέτοια βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Μπας και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το περιστατικό.

Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Κάρστεν Λίνεμαν, δήλωσε «έντρομος» στην εφημερίδα «Bild» και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν σύντομα οι δράστες.

Πηγή: ΑΠΕ