Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από άρμα μάχης, το οποίο έβαλλε σε περιοχή κοντά στο Τείχος ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας άλλους δύο, ανέφεραν ιατρικές πηγές σε νοσοκομείο της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός δε σχολίασε την πληροφορία αυτή και εκπρόσωπός του είπε ότι προσπαθεί να εξακριβώσει τις λεπτομέρειες σχετικά με το επεισόδιο.

Κάτοικοι της πόλης Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είπαν ότι οι τρεις νεαροί έψαχναν σε ένα χωράφι για μέταλλα και επλήγησαν από θραύσματα της οβίδας του Ισραηλινού άρματος.

Επικαλούμενος τις απόπειρες για επιθέσεις εναντίον των περιπόλων του στην μεθόριο ο ισραηλινός στρατός έχει την κηρύξει απαγορευμένη για τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με τις ιατρικές πηγές ο νεκρός ονομαζόταν Αμτζάντ αλ Ζαανίν και ήταν κάτοικος της Μπέιτ Χανούν.

Ένοπλοι Παλαιστίνιοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν και οι επιθέσεις σε αντίποινα από μέρους του Ισραήλ, οι επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή 13 Παλαιστινίων, στην πλειονότητά τους μαχητών, τον Δεκέμβριο. Οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν ότι τουλάχιστον 20 ρουκέτες και όλμοι έπεσαν στο έδαφός του από την έναρξη του 2011.

Παλαιστίνιοι μαχητές υποσχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταματήσουν να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, ενώ η Αίγυπτος προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις ο ισραηλινός στρατός ενδέχεται να εξαπολύσει εκ νέου εκτεταμένες επιχειρήσεις στην περιοχή.