Το FBI ανακοίνωσε ότι θα δώσει αποζημίωση ύψους 139 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του γυμναστή Λάρι Νάσαρ, επειδή δεν είχε λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις καταγγελίες των γυναικών εις βάρος του, με αποτέλεσμα αυτός να συνεχίζει τη δράση του.

«Θα έπρεπε να είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την αρχή», ανέφερε η υπηρεσία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της έγκριτης εφημερίδας nytimes.com. «Αν και οι διακανονισμοί δεν θα αναιρέσουν τη ζημιά που προκάλεσε ο Νάσαρ, η ελπίδα μας είναι ότι θα βοηθήσουν να δοθεί στα θύματα των εγκλημάτων του κάποια από την κρίσιμη υποστήριξη που χρειάζονται, για να συνεχίσουν τη θεραπεία».

Υπενθυμίζεται πως ο Λάρι Νάσαρ είναι πρώην γιατρός της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 175 ετών, γιατί κακοποιούσε σεξουαλικά αθλήτριες.

Μάλιστα, περισσότερες από 330 γυναίκες και κορίτσια της εθνικής ομάδας είχαν κατηγορήσει τον Νάσαρ για σεξουαλική κακοποίηση, μεταξύ τους οι Σιμόν Μπάιλς, Άλι Ράισμαν και ΜακΚάιλα Μαρόνεϊ, όλες τους με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πολλές από τις καταγγέλλουσες είχαν αναφέρει τα περιστατικά σε προπονητές και γιατρούς, αλλά τις είχαν αγνοήσει.

Έρευνα σχετικά με τον χειρισμό του σκανδάλου από το FBI, που δημοσιεύθηκε το 2021, έδειξε ότι η υπηρεσία έκανε μια σειρά από λάθη, τα οποία επέτρεψαν στον Νάσαρ να συνεχίσει την κακοποίηση για μήνες μετά το άνοιγμα της υπόθεσης.