Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι στρατιωτικές δραστηριότητες του IDF μπορεί να επικεντρώνονται στο νότο της Γάζας, όμως ο στρατός του Ισραήλ διέταξε νέα εκκένωση στο βόρειο τμήμα.

Πρόκειται για την περιοχή Μπέιτ Λαχία που χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη ζώνη μάχης», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται, ότι ο IDF επιχειρεί στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, ισχυριζόμενος ότι εκεί βρίσκεται το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς. Εντούτοις, οι σύμμαχοί του και οι ΗΠΑ που στηρίζουν στρατιωτικά το Τελ Αβίβ διαφωνούν έντονα με αυτή τη στρατηγική.

Αντιθέτως, θεωρούν ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ενώ τονίζουν ότι στο νότο χρειάζεται να πάει ανθρωπιστική βοήθεια και όχι στρατεύματα, καθώς εκεί βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι, που εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα.

Νέα επίθεση στο βορρά

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σε όλη τη βόρεια Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άρματα εισέβαλαν ξανά στα ανατολικά του Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο άκρο του θύλακα, χωρίς ωστόσο να διεισδύσουν βαθιά μέσα στην πόλη, είπαν οι κάτοικοι και η Χαμάς. Τα πυρά έφτασαν μέχρι και σε κάποια σχολεία, προκαλώντας πανικό μεταξύ των εκτοπισμένων που έχουν καταφύγει σε αυτά.

Στο Ισραήλ, όπου οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές λόγω της αργίας του εβραϊκού Πάσχα, ακούστηκαν σειρήνες συναγερμού που προειδοποιούσαν για επικείμενη επίθεση με πυραύλους στις νότιες μεθοριακές πόλεις, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν θύματα.