Στην εκταφή περίπου 200 πτωμάτων ανθρώπων που σκοτώθηκαν και θάφτηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε ομαδικούς τάφους εντός του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, έχει προχωρήσει τις τελευταίες τρεις ημέρες, η υπηρεσία πολιτικής άμυνας στη Λωρίδα της Γάζας.

Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Μαχμούτ Μπασάλ να δηλώνει: «Οι ομάδες μας συνεχίζουν να βρίσκουν πτώματα στο εσωτερικό του ιατρικού συγκροτήματος Nasser και από το Σάββατο έχει γίνει η εκταφή των σορών περίπου 200 μαρτύρων».

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει.

Από την πλευρά του, ο Μοχάμεντ αλ Μουγκάγιερ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της Λωρίδας της Γάζας, είπε στο AFP ότι συνολικά 283 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στους τάφους του νοσοκομείου Νάσερ.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε βρει θαμμένα τα πτώματα 283 ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον (ισραηλινό) στρατό κατοχής», είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισμαΐλ αλ Ταουάμπτεχ, επικεφαλής της υπηρεσίας Επικοινωνίας της κυβέρνησης της Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα.