Σοκ έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο, έναν μήνα μετά την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος επίσης διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε με βίντεο, που ανέβασε στα social media, ότι έχει καρκίνο και ότι έχει ήδη ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Daily Mail, αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έμαθε ότι η σύζυγός του πάσχει από καρκίνο λίγο πριν το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Ο Ουίλιαμ το έμαθε λίγα λεπτά πριν παρευρεθεί στο μνημόσυνο και γι’ αυτό τελικά δεν παρευρέθηκε.

Η απουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον οποίο είχε βαφτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, από το μνημόσυνο είχε προκαλέσει έκπληξη και εντύπωση. Το Παλάτι είχε περιοριστεί τότε σε μια ασαφή εξήγηση, μιλώντας για «προσωπικούς λόγους».

Από το μνημόσυνο απείχε και ο βασιλιάς Κάρολος, για τον οποίο ήταν ήδη γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο και είχε αρχίσει θεραπείες, οπότε η απουσία του ήταν δικαιολογημένη.

Λόγω της εισαγωγής της Κέιτ στο νοσοκομείο, στα τέλη Δεκεμβρίου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.