Διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν βίαια χθες για πρώτη φορά στο κέντρο της Τύνιδας και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν στην επαρχία, στο πλαίσιο του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος που έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων ανθρώπων τον τελευταίο μήνα.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε χθες και μέχρι τις 5:30 σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα και στα περίχωρα της χώρας της μετά τις ταραχές, σε ορισμένες συνοικίες της Τύνιδας, όπου αναπτύχθηκαν στρατιωτικές δυνάμεις.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τηρήθηκε αυστηρά τη νύκτα στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ στα περίχωρα αναφέρθηκαν επεισόδια.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ζίνε Ελ Αμπιντίνε Μπεν Αλι, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 23 χρόνια, προσπάθησε ωστόσο να κατευνάσει τα πνεύματα, με την απομάκρυνση του υπουργού Εσωτερικών και την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, εκτός εκείνων που έχουν εμπλακεί σε πράξεις βανδαλισμού.

Όμως χθες το απόγευμα, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Εκατοντάδες νέοι φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του καθεστώτος προσπάθησαν να προχωρήσουν προς την λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα στην Τύνιδα. Οι δυνάμεις ασφαλείας τούς έκοψαν τον δρόμο χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Ντουζ, Τάλα και Σφαξ.