Το κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι νεωτέρας διέταξε η κυβέρνηση της Τυνησίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «μετά τις ταραχές που αναφέρθηκαν σε ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας τους μέχρι νεωτέρας διαταγής από την Τρίτη». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αναμένεται η διεξαγωγή «έρευνας για να εξακριβωθεί ποιος ήταν υπεύθυνος για την υποκίνηση των φοιτητών».

Σήμερα αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν συγκεντρωμένους που διαδήλωναν σε δύο πόλεις, χωρίς να αναφερθούν θύματα, στη συνέχιση των ταραχών που ο πρόεδρος της χώρας Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι αποκάλεσε «τρομοκρατική πράξη» που χειραγωγείται από ξένους.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό έχουν σκοτωθεί στα επεισόδια, που διαρκούν εδώ κι ένα μήνα. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ζητώντας θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τους νέους, όμως οι αρχές διατείνονται ότι πρόκειται για μια βίαιη μειοψηφία που επιτίθεται σε αστυνομικούς και λεηλατεί δημόσια κτήρια.

Ακόμα ο Μπεν Άλι έκανε λόγο περί «έργου συμμοριών μασκοφόρων που επιτίθενται σε κυβερνητικά κτήρια τις νύχτες και σε ακόμα και σε πολίτες μέσα στα σπίτια τους, διαπράττοντας τρομοκρατικές ενέργειες που δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Τα επεισόδια κατευθύνονται από ξένους που δε θέλουν το καλό της χώρας. Η δικαιοσύνη έχει αρχίσει να ερευνά τις περιστάσεις και τα γεγονότα για να αποδώσει ευθύνες.

Τέλος, ο Μπεν Άλι υποσχέθηκε την δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας μεταξύ 2011 και 2012.