Μονάδες του στρατού της Τυνησίας αναπτύχθηκαν σήμερα στην Τύνιδα όπου η ένταση έχει κλιμακωθεί, μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές σε δυτικό προάστιο της πρωτεύουσας.

Οι στρατιωτικές ενισχύσεις, αποτελούμενες από στρατιώτες, οχήματα και τεθωρακισμένα, έκαναν την εμφάνισή τους στην Τύνιδα για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασαν οι συγκρούσεις εδώ και ένα μήνα.

Οι στρατιωτικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί σε σταυροδρόμια στο κέντρο της πρωτεύουσας και στην είσοδο του προαστίου Ενταντχάμεν, όπου σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι συγκρούσεις.

Στην Τύνιδα, εκτός από τη σημαντική παρουσία της αστυνομίας και των ειδικών μονάδων άμεσης επέμβασης, δύο στρατιωτικά οχήματα και αρκετοί στρατιώτες έχουν σταθμεύσει στην πλατεία που ενώνει δύο κεντρικές λεωφόρους, απέναντι από την πρεσβεία της Γαλλίας και τον καθεδρικό ναό της πόλης.

Στρατιωτική παρουσία υπάρχει και γύρω από το κτίριο της ραδιοτηλεόρασης στη συνοικία Λα Φαγιέτ και στην πλατεία Πασάζ, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του τραμ.