Δώδεκα ένοπλοι έπεσαν νεκροί σε μάχη με στρατιωτικούς στην Ταμαουλίπας, ανακοίνωσαν την περασμένη Κυριακή οι αρχές της βορειοανατολικής πολιτείας του Μεξικού. Η σύγκρουση ξέσπασε κατά τη διάρκεια περιπολίας των στρατιωτικών στον δήμο Μιγκέλ Αλεμάν, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, διευκρίνισε το πολιτειακό υπουργείο Ασφάλειας μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Στοιχεία του στρατού δέχθηκαν επίθεση από οπλισμένους πολίτες που ήταν κρυμμένοι σε χαμηλή βλάστηση» και «12 δράστες εξουδετερώθηκαν», ανέφερε η ίδια πηγή για το συμβάν.

Κυβερνητικές πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσαν ότι 12 δράστες από τους δράστες της επίθεσης, που θεωρείται πως ήταν μέλη καρτέλ των ναρκωτικών, σκοτώθηκαν σε μάχη με τον στρατό, τα μέλη του οποίου χρησιμοποίησαν drones και ελικόπτερο.

Η Ταμαουλίπας συγκαταλέγεται στις πολιτείες που πλήττονται από τη βία του οργανωμένου εγκλήματος. Μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων αντίπαλων συμμοριών, που διεκδικούν τον έλεγχο χρυσοφόρων οδών διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.