«Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη» γράφει το τατουάζ του κατοίκου της Αργεντινής, υπενθυμίζοντάς μας τι έχει σημασία στη ζωή. Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν γεμάτη από σοβαρά γεγονότα, κάποια ευχάριστα και κάποια δυσάρεστα.

Κοιτάζοντας τις πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας, βλέπουμε το πόσο διαφορετικά κυλά η ζωή για τον κάθε άνθρωπο και τα διάφορα συναισθήματα που τους κατακλύζουν. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται η περηφάνια, η χαρά, το άγχος, η στενοχώρια, αλλά και ο φόβος.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Κατάρ, Ντόχα: Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μας έκανε περήφανους

Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα οδήγησε στην κορυφή της καλλιτεχνικής κολύμβησης την Ευαγγελία Πλατανιώτη, με την αθλήτρια να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ντόχα του Κατάρ. Η σπουδαία Πλατανιώτη  χάρισε στην Ελλάδα το 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο

Η παραπάνω φωτογραφία απαθανατίζει την πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου ύστερα από την είδηση πως ο μονάρχης της Βρετανίας έχει καρκίνο. Η είδηση απασχόλησε τα παγκόσμια ειδησεογραφικά μέσα, με το παλάτι να μην δίνει περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά. Τα παιδιά του ήταν στο πλευρό του, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και Χάρι να επισκέπτονται ξεχωριστά τον πατέρα τους.

Τουρκία: Ένας χρόνος από τον φονικό σεισμό

Ένας χρόνος μετά τον σεισμό σε Τουρκία - Συρία

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 2023 όταν η πόλη Antakya της Τουρκίας χτυπήθηκε από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 46.000 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 105.000. Ένα χρόνο μετά, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να την επέτειο ενός έτους από τον καταστροφικό σεισμό της χώρας. Το πανό της φωτογραφίας γράφει: «Μπορεί κανείς να ακούσει τη φωνή μου;».

ΗΠΑ, Ιλινόις: Το άγχος της εξέτασης

Χάνα Μίλερ

Η Hannah Miller περιμένει για τον Κλασικό Διαγωνισμό Γυναικών ηλικίας 17-18 ετών και Ανδρών ηλικίας 15-19 ετών στις ακροάσεις υποτροφιών μπαλέτου του Youth America Grand Prix (YAGP) στο River Forest του Ιλινόις. Τα συναισθήματά της είναι τόσο έντονα που μεταφέρονται σε εμάς μέσα από τη φωτογραφία.

Βραζιλία: Σε ρυθμούς καρναβαλιού

Καρναβάλι της Βραζιλίας

Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται η Βραζιλία, καθώς πλησιάζει η μέρα της μεγάλης παρέλασης του Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο κορυφώνεται το επόμενο Σάββατο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ξεχύνονται στους δρόμους και στο δρόμο «Cordao do Boitata» στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, οι πανηγυριστές χορεύουν ξέφρενα.

Κίνα, Πεκίνο: Η χρονιά του δράκου

Γιορτή νέου έτους στην Κίνα

Ένας άνδρας και ένα μικρό παιδί απεικονίζονται καθώς ποζάρουν για μια αναμνηστική φωτογραφία με ένα γιγαντιαίο φανάρι δράκου διακοσμημένο κοντά στη δημοφιλή λίμνη Houhai στο Πεκίνο. Σήμερα, οι Κινέζοι γιορτάσουν το σεληνιακό νέο έτος, το οποίο σηματοδοτεί το έτος του δράκου στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο.

Αργεντινή: Αγάπη μόνο

Διαμαρτυρίες στην Αργεντινή

Ο Christoper Melgar κάνει πατίνι παρακολουθώντας τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την έλλειψη τροφίμων που πλήττει τα συσσίτια στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το τατουάζ στο χέρι του τα λέει όλα: «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη».

Αϊτή: Έκρυθμη η κατάσταση

Διαμαρτυρίες στην Αϊτή

Η Αϊτή φλέγεται, με τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται κατά πρωθυπουργού της χώρας Αριέλ Χένρι στο Πορτ-ο-Πρενς. Άνθρωποι περπατούν μπροστά από φλεγόμενα ελαστικά, ενώ τράπεζες, σχολεία και κυβερνητικές υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά στις βόρειες και νότιες περιοχές της Αϊτής. Παράλληλα, διαδηλωτές απέκλεισαν κύριες οδούς με φλεγόμενα ελαστικά και παρέλυσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.