Να μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία επιχειρεί αμερικανός γερουσιαστής όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (8/2) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη που μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο Χακάν Τσομπάν, ανταποκριτής του πρακτορείου Ανατολή στην Ουάσινγκτον είπε: «H πρόταση του Ραντ Πολ θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί στη Γερουσία να γίνει αποδεκτή με πλειοψηφία των 2/3. Aν θεωρήσουμε πως έγινε αυτό, αν και δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα, μετά πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκεί χρειάζεται η πλειοψηφία των 2/3 και μετά να το υπογράψει ο Μπάιντεν για να γίνει νόμος, έτσι ώστε το Κογκρέσο να εμποδίσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία».

«Θα θυμίσουμε πως ο χρόνος τρέχει και θα ξέρουμε στις 10 Φεβρουαρίου αν θα έχει οριστικοποιηθεί η πώληση αυτή. Δεν νομίζω πως είναι κάτι που θα εμποδίσει την πώληση των F-16, αλλά μια προσπάθεια του Ραντ Πολ που θελει να δείξει την άποψη κάποιων ανθρώπων. Ίσως εμφανιστούν κι άλλοι που να εκφράσουν τέτοιες απόψεις. Αλλά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου νομίζω θα έχει κλείσει η συμφωνία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη οι τουρκικές πηγές είναι καθησυχαστικές και σχολιάζουν πως “ο συνομιλητής μας στην υπόθεση είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ”».