Μια 20χρονη Βρετανίδα πέθανε μετά από επέμβαση απώλειας βάρους στην Τουρκία. Η Morgan Ribeiro κινηματογράφησε τον ενθουσιασμό της για τη διαδικασία στο TikTok, λέγοντας ότι ήταν «τρελαμένη» και «έτοιμη» να το κάνει. «Η τελευταία μου ανάρτηση πριν από την επέμβαση απώλειας βάρους – τα λέμε από την άλλη πλευρά». Δυστυχώς, η νεαρή κοπέλα κατέληξε στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι της, από σηπτικό σοκ μετά από μόλυνση.

Η Morgan Ribeiro, είχε ταξιδέψει στην Τουρκία με τον φίλο της για την επέμβαση αξίας 2.500 λιρών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επειδή δεν ήθελε να μπει «σε λίστα αναμονής του NHS για χρόνια…». Είναι το πιο πρόσφατο τραγικό περιστατικό αισθητικής χειρουργικής με τη μητέρα της Morgan να ζητά περισσότερη κρατική παρέμβαση για την εκπαίδευση σχετικά με τις επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις λέγοντας «δεν θέλει ποτέ να συμβεί αυτό σε άλλη κόρη».

Η επέμβαση της Morgan έλαβε χώρα στις 5 Ιανουαρίου και τρεις μέρες αργότερα της δόθηκε άδεια να πετάξει σπίτι με τον φίλο της James Brewster, 19 ετών, ωστόσο κατά την επιστροφή τους στο Gatwick, η Morgan αρρώστησε σοβαρά και υπέστη σηπτικό σοκ. Μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στη Σερβία, προέκυψε ότι το λεπτό έντερο του Μόργκαν είχε κοπεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εγχείρηση, οδηγώντας σε λοίμωξη.

Η Μόργκαν υπέστη καρδιακή προσβολή στις 9 Ιανουαρίου και τέθηκε σε προκλητικό κώμα – πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο στο Βελιγράδι. Η οικογένεια της Μόργκαν λέει ότι δε γνώριζε για την προγραμματισμένη εγχείρησή της και το έμαθαν μόνο λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή της και ανησυχούσαν για τους κινδύνους.

Η 26χρονη αδερφή της, Kayleigh Ribeiro την είχε παρακαλέσει να μην υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία εγκυμονεί αρκετούς περίπλοκους κινδύνους για την υγεία. Η μητέρα της Έριν Γκίμπσον, 44 ετών, συγκεντρώνει 10.000 λίρες για να επαναπατρίσει το πτώμα του παιδιού της και έχει μιλήσει δημόσια για τον ανείπωτο πόνο της, μεταδίδει η Daily Mail.

Μιλώντας στον Independent, η μητέρα πέντε παιδιών είπε για το παιδί της που πέθανε: «Μεγαλώνοντας δεχόταν πολύ bullying, πάλευε πάντα με το βάρος της. Ήταν μεγαλύτερο κορίτσι και πέρασε πολύ δύσκολα με αυτό. Της είπα ότι ήταν όμορφη μέσα και έξω, ήταν πραγματικά ένα όμορφο κορίτσι» είπε η τραγική μάνα και πρόσθεσε:

«Όταν το έμαθα ότι ήταν πολύ αργά, ήταν ήδη στο αεροπλάνο. Είχα αυτό το κακό προαίσθημα επειδή είχα ακούσει διάφορες ιστορίες για την Τουρκία. Δεν θέλω ποτέ να συμβεί αυτό σε άλλη κόρη. Δεν θέλω η ζωή της να είναι μάταιη».

Πριν από τη διαδικασία, η Morgan είχε μια συζήτηση με την κλινική. Η συζήτηση έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2023 πριν κάνει κράτηση για τη λειτουργία του Ιανουαρίου.

«Μπορούσα να πω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»

Ο φίλος της Τζέιμς ισχυρίζεται ότι το προσωπικό του νοσοκομείου και οι μεταφραστές που της μιλούσαν δεν ανέφεραν τους κινδύνους που συνδέονται με την εγχείρηση πριν η Μόργκαν καταλήξει.

Μετά την εγχείρησή της και κατά τη διάρκεια της πτήσης της Wizz Air για επιστροφή στο σπίτι της, θυμήθηκε ότι η Morgan ήταν «πραγματικά ζεστή και πονούσε πολύ». «Η αεροσυνοδός της έδωσε λίγο πάγο και νερό και δυσκολευόταν να αναπνεύσει, έτσι την πήγαν στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου όπου είχε περισσότερο χώρο, προσπάθησαν να της δώσουν μια μάσκα οξυγόνου.

«Μπορούσα να πω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» είπε ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας.

Ένας εκπρόσωπος της Wizz Air δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από την Κωνσταντινούπολη προς το Λονδίνο Gatwick κάναμε εκτροπή προς το Βελιγράδι λόγω ενός επιβάτη που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. «Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και σε αυτήν την περίπτωση ο επιβάτης αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος για να ζητήσει επείγουσα ιατρική βοήθεια. «Είμαστε απίστευτα λυπημένοι που ακούμε ότι ο επιβάτης πέθανε μετά την ιατρική περίθαλψή του και οι σκέψεις μας παραμένουν με την οικογένειά τους αυτή τη στιγμή». Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Στηρίζουμε την οικογένεια μιας Βρετανίδας που πέθανε στο Βελιγράδι και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές. «Προτρέπουμε όποιον σκέφτεται να κάνει μια ιατρική διαδικασία στο εξωτερικό να αναθεωρήσει τις ταξιδιωτικές συμβουλές μας και τις σχετικές οδηγίες από το NHS και άλλους επαγγελματικούς φορείς». Ο τραγικός θάνατος του Μόργκαν έρχεται λίγες μέρες μετά τον θάνατο μιας 26χρονης μητέρας τριών παιδιών, μέρες μετά από εγχείρηση ανύψωσης γλουτών στην Τουρκία.

Η μητέρα της είπε: «Ήταν αγαπητή, ήταν καλλιτέχνης, drama queen, όπως εγώ, και ήταν όμορφη μέσα και έξω»,. «Ήταν εξωστρεφής, ανόητη, φιλική και στοργική. Της άρεσε να τραγουδάει και να νοιάζεται για τους άλλους – και συνεργαζόταν στενά με τα παιδιά».