Πόλεμοι, γιορτές, εγκαίνια και αναταραχές συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τους φωτορεπόρτερ να καταδεικνύουν τις στιγμές των ανθρώπων που βίωσαν όλα αυτά τα γεγονότα. Ο νέος «Παρθενώνας», ο αγιασμός των υδάτων και η πείνα των παιδιών μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ δεν έλειψαν οι τιμές προς τους αγαπημένους Θεούς του καθενός.

Αυτό το κρύο πρωινό του Σαββάτου, μείνετε στη ζεστασιά του σπιτιού, βολευτείτε και απολαύστε τις πιο δυνατές φωτογραφίες των προηγούμενων ημερών.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ανάκτορο του Φιλίππου Β’: Ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας»

Αναστήλωση ανακτόρου του Φιλίππου Β', στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

Τις «πύλες» του στο κοινό άνοιξε το ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές, με το λαμπρό μνημείο να αποτελεί πόλο έλξης για τους μελλοντικούς χιλιάδες επισκέπτες. Ο μελετητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής Wolfram Hoepfner αποκάλεσε το ανάκτορο του Φιλίππου Β’ ως τον «Παρθενώνα της Μακεδονίας», ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως πρόκειται για «ένα αποτύπωμα ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων λόγω της διαρκούς ώσμωσης του ελληνικού πολιτισμού με τους πολιτισμούς ανά τους αιώνες».

Γαλλία: Ο απεγκλωβισμός 200 ατόμων λόγω της κακοκαιρίας

Πλυμμύρες στη Γαλλία

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις βόρειες περιοχές της Γαλλίας, η οποία επλήγη από σοβαρή κακοκαιρία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε περίπου 10.000 νοικοκυριά. Στη φωτογραφία, εργαζόμενοι διάσωσης απομακρύνουν ένα άτομο καθώς ο ποταμός Aa πλημμυρίζει την πόλη Arques.

Βρετανία: Το κρύο πρωινό των ελαφιών

Κόκκινα ελάφια σε πάρκο στο Λονδίνο

Λίγο μετά την ανατολή του ήλιου, δύο κόκκινα ελάφια στο πάρκο Bushy του παγωμένου Λονδίνου, απολαμβάνουν το πρωινό τους. Το πάρκο Bushy στα περίχωρα του Λονδίνου φιλοξενεί πάνω από 320 κόκκινα και ελάφια.που

Παλαιστίνη: Η ασιτία μαστίζει τον λαό

Παλαιστίνιοι περιμένουν φαγητό στη Γάζα

Οι παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, έχουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης, καθώς η τροφή στη Λωρίδα της Γάζας είναι υπό εξαφάνιση, εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Κάποιοι από αυτούς έσπευσαν να πάρουν λίγο δωρεάν φαγητό, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να αντέξουν άλλη μια μέρα.  

Μεξικό: Η μεγάλη μετακίνηση

Μετανάστες από το Μεξικό

Μετανάστες περπατούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου στην Arriaga, στην πολιτεία Chiapas στο νότιο Μεξικό, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τα βόρεια σύνορα με τις ΗΠΑ. Πολλοί άνθρωποι μεταναστεύουν, καθώς οι συνθήκες στο Μεξικό δεν βοηθούν στην ευημερία τους.

Βραζιλία: Η γιορτή για το βιβλικό ταξίδι των τριών μάγων

Folia de Reis

Μια μητέρα μιλάει στον γιο της αφού έλαβε το στέμμα της βασίλισσας κατά τη διάρκεια της στέψης της Folia de Reis, στο πλαίσιο των εορτασμών των Θεοφανίων, στο Rio das Almas, μια αγροτική περιοχή του Joao Pinheiro στη Βραζιλία. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν μια πομπή που αναπαριστά το βιβλικό ταξίδι του Γασπάρ, του Μελχιόρ και του Βαλτάσαρ.

Αργεντινή: Θαύματα και ευχαριστίες

Μια φιγούρα του λαϊκού Αγίου «Gauchito» Gil της Αργεντινής περιβάλλεται από κεριά στο ιερό του στην Αργεντινή. Πρόκειται για την ετήσια γιορτή, κατά την οποία χιλιάδες πιστοί από όλη τη χώρα επισκέπτονται το ιερό του για να ζητήσουν θαύματα ή να τον ευχαριστήσουν.

Εκουαδόρ: Έλεγχος ακόμα και στα τατουάζ

Έλεγχοι στο Εκουαδόρ

Ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα του Εκουαδόρ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κύματος εγκληματικότητας, ένα μέτρο που επιτρέπει στις αρχές να αναστέλλουν τα δικαιώματα των ανθρώπων και να κινητοποιούν τον στρατό. Στη φωτογραφία, ένας στρατιώτης εξετάζει την πλάτη ενός άνδρα, ελέγχοντας για τατουάζ συμμοριών, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ελέγχου στο Portoviejo του Εκουαδόρ.