Η λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης Aρμπίλ διακόπηκε αφού ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, παγιδευμένο με εκρηκτικά, καταρρίφθηκε κοντά σε μια βάση όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράκ.

Από την πτώση του drone προκλήθηκαν «κάποιοι τραυματισμοί» και διακόπηκαν οι πολιτικές πτήσεις, είπε ο εκπρόσωπος των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, Γιαχία Ρασούλ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε ως στόχο τη βάση όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ και του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, στο βόρειο Ιράκ, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και του συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία έχουν πολλαπλασιαστεί αφού ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η βάση βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Aρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, σημείωσε ο Γιαχία Ρασούλ. Δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι τραυματίες, ούτε σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του είπε ότι ο συνασπισμός εξετάζει προς το παρόν αν υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημίες.