Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με ένα απίστευτο περιστατικό που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια επέμβασης, καθώς γιατρός έριξε μπουνιές σε ηλικιωμένη ασθενή, γιατί κουνήθηκε.

Σύμφωνα με το BBC, το περιστατικό έγινε το 2019 στο νοσοκομείο του ομίλου Aier China στο Guigang, μια πόλη της νοτιοδυτικής Κίνας. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα και έτσι μαθεύτηκε το γεγονός.

Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει πως η 82χρονη γυναίκα παρουσίασε δυσανεξία και κούνησε το κεφάλι και τα μάτια της πολλές φορές.

Καθώς η ασθενής μπορούσε να μιλήσει μόνο μια τοπική διάλεκτο και δεν φαινόταν να ανταποκρίνεται στις προειδοποιήσεις του γιατρού στα Μανδαρινικά, «ο χειρουργός αποφάσισε να δράσει».

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε συγγνώμη και πλήρωσε 500 γιουάν (70 δολάρια, 55 £) ως αποζημίωση, σύμφωνα με τον γιο της ασθενούς που μίλησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είπε επίσης ότι η μητέρα του είναι τώρα τυφλή στο αριστερό της μάτι, αν και δεν είναι σαφές αν οφείλεται στο περιστατικό.