Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου, καθώς η έντονη χιονόπτωση στη Γερμανία τις προηγούμενες ημέρες οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων.

Μεταξύ των αποκλεισμένων ταξιδιωτών και αρκετοί Έλληνες, είτε ομογενείς που επιστρέφουν στην Ελλάδα, είτε τουρίστες που βρέθηκαν εκεί για αναψυχή ή ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους.

Η κακοκαιρία καθήλωσε τα αεροπλάνα στους αεροδιαδρόμους, με το αεροδρόμιο να ξεκινά σιγά σιγά τη λειτουργία του από νωρίς το πρωί της Κυριακής και ενώ το χιόνι έχει σταματήσει να πέφτει, αφήνοντας όμως πίσω του τεράστια προβλήματα και θερμοκρασίες που είναι σταθερά υπό το μηδέν.

Ένας Έλληνας ο οποίος βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για ένα τριήμερο και παραμένει από το απόγευμα της Παρασκευής εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο του Μονάχου, μίλησε στον ALPHA για την περιπέτειά του.

«Από την Παρασκευή αργά το απόγευμα, είμαστε εγκλωβισμένοι. Δεν μας έκλεισαν κανένα δωμάτιο, κοιμόμαστε στην αίθουσα αναμονής. Μας έδωσαν ένα σακουλάκι με κάτι σταφίδες και καραμέλες και δύο κουπόνια των 15 ευρώ για την Παρασκευή και το Σάββατο», δήλωσε αρχικά, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τον τρόπο που τους μεταχειρίστηκε η αεροπορική εταιρεία.

Σε ερώτηση για το εάν πλέον το αεροδρόμιο λειτουργεί είπε «ανοίγει σιγά σιγά το αεροδρόμιο, αναθαρρήσαμε κιόλας, γιατί βγήκε ήλιος. Έχει σταματήσει να χιονίζει από το απόγευμα του Σαββάτου», ενώ συμπλήρωσε ότι «είμαστε απογοητευμένοι με τον τρόπο που μας μεταχειρίστηκε η εταιρεία».