Στη θάλασσα κατέληξε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αφού προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης σε αεροπορική βάση του Σώματος Πεζοναυτών, στη νήσο Οάχου της Χαβάης. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Σώματος Πεζοναυτών, υποσμηναγό Χέιλι Χαρμς, δεν τραυματίστηκε κανείς από το εννιαμελές πλήρωμα του P-8A Poseidon, ενός δικινητήριου αεροσκάφους περιπολίας πολλαπλών αποστολών, που φέρει το ίδιο πλαίσιο με εκείνο ενός επιβατικού Boeing 737.

«Και οι εννέα επιβάτες του αεροσκάφους τη στιγμή του συμβάντος λογίζονται και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί». Το αεροσκάφος P-8A Poseidon είναι από τα βασικά εργαλεία των επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς μπορεί να μεταφέρει τόσο τορπίλες όσο και πυραύλους κρουζ, ενώ διεξάγει ανθυποβρυχιακό πόλεμο και αποστολές συλλογής πληροφοριών. Μάλιστα αποκαλείται και ως ο «δολοφόνος των υποβρυχίων».

Σε βίντεο διακρίνεται το αεροσκάφος με τα φτερά του ελαφρώς πάνω από την ίσαλο γραμμή στον κόλπο Kaneohe, έξω από τη βάση του Σώματος Πεζοναυτών στη νήσο Οάχου της Χαβάης, βόρεια της πρωτεύουσας Χονολουλού. Μάλλον το ατύχημα συνέβη επειδή η ορατότητα ήταν περιορισμένη, περίπου στο ενάμιση χιλιόμετρο την ώρα του συμβάντος, λόγω ομίχλης με ριπές ανέμου έως και 40 χλμ. ώρα , σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Έχουν τοποθετηθεί βραχίονες στο νερό για να αποτραπεί η εξάπλωση τυχόν επικίνδυνων υλικών ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το συμβάν.