Ένας άνδρας στη Νότια Κορέα συνελήφθη για την άγρια επίθεση σε εργαζόμενη σε ψιλικατζίδικο καθώς όπως της είπε «αυτό αξίζει στις φεμινίστριες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, ο άνδρας γύρω στα 20 μπήκε μετά τα μεσάνυχτα στο κατάστημα στη νοτιοανατολική πόλη Jinju και άρχισε να γρονθοκοπεί και να κλωτσά την υπάλληλο.

Επιτέθηκε επίσης σε έναν άλλο πελάτη, γύρω στα 50, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει, χτυπώντας τον με μια καρέκλα.

«Αφού έχεις κοντά μαλλιά, πρέπει να είσαι φεμινίστρια. Είμαι φαλλοκράτης και νομίζω ότι στις φεμινίστριες αξίζει να δέχονται επίθεση», φέρεται να είπε στη νεαρή υπάλληλο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Korea Herald».

Συνέχισε, μάλιστα την επίθεσή του μέχρι που ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία που έφτασε στο σημείο. Οι Αρχές είπαν ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και στο παρελθόν είχε διαγνωστεί και υποβληθεί σε θεραπεία για σχιζοφρένεια.

Η 20χρονη υπάλληλος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο αυτί και το σώμα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της. Ο πελάτης που παρενέβη υπέστη επίσης κατάγματα στο πρόσωπο και στον ώμο μετά από το χτύπημα που δέχτηκε με την καρέκλα.

Μεταξύ των οικονομικά προηγμένων χωρών η Νότια Κορέα συχνά κατατάσσεται ως μία από τις χειρότερες για τις εργαζόμενες γυναίκες, σε ό,τι έχει να κάνει με την ισότητα των φύλων.

Το αντιφεμινιστικό αίσθημα έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία χρόνια – ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών ανδρών.

Γυναίκες με κοντά κομμένα μαλλιά έχουν γίνει στόχος επιθέσεων και στο παρελθόν στη Νότια Κορέα – όπου πολλοί μισογύνηδες συνδέουν το χτένισμα με τον φεμινισμό.

Το 2021, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Αν Σαν, δέχθηκε έντονες επικρίσεις λόγω των κοντών μαλλιών της. Αυτό οδήγησε πολλές γυναίκες σε μια καμπάνια αλληλεγγύης στα social media, με αναρτήσεις που έδειχναν τα κοντά μαλλιά τους.