Συγκλονιστική είναι η περιγραφή διασώστριας από το νοσοκομείο Αλ Κούτς που βρίσκεται στη Γάζα, καθώς αναφέρει ότι 14.000 άμαχοι βρίσκονται μέσα στο κτήριο, τη στιγμή που συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ.

Η Νεμπάλ Φαρσάχ που εργάζεται για την Ερυθρά Ημισέληνο μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «δεν έχουμε τα μέσα να απομακρύνουμε 500 ασθενείς. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχουμε μωρά σε θερμοκοιτίδες. Η εκκένωση συνεπάγεται τον θάνατο τους».

«Όλα τα νοσοκομεία καταρρέουν. Δέχονται εκατοντάδες τραυματίες κάθε ώρα. Δεν υπάρχει χώρος για νέους ασθενείς ή τραυματίες. Οι ασθενείς εξυπηρετούνται στο πάτωμα, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχουν ούτε παυσίπονα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι στιγμής τρία ασθενοφόρα σταμάτησαν να λειτουργούν, γιατί μας τελείωσαν τα καύσιμα. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα και να επιτρέψει την αδιάκοπη τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης και καυσίμων. Το Ισραήλ πάντα προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για να καλύψει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει. Το μόνο για το οποίο εργαζόμαστε είναι να σώσουμε όσα περισσότερα άτομα μπορούμε παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες στους αμάχους της Γάζας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή πάνω από 14.000 άμαχοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο ξαπλωμένοι στους διαδρόμους, χωρίς είδη πρώτης ανάγκης. Έχουν άμεση ανάγκη από φαγητό, νερό, συνθήκες υγιεινής, τα πάντα».