Ο Μάθιου Πέρι, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες σε ηλικία 54 ετών, είχε μια σειρά από σχέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του, μεταξύ άλλων με μερικές από τις πιο διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ. Στο απόγειο του, ο σταρ της δημοφιλής σειρά «Friends» τη δεκαετία του ’90, είχε σχέση με τη Τζούλια Ρόμπερτς, τη Νιβ Κάμπελ και τη σταρ του Baywatch Γιασμίν Μπλιθ, σε διάστημα μόλις δύο ετών.

Ο Πέρι αποκάλυψε ότι το ειδύλλιό με την Τζούλια Ρόμπερτς ξεκίνησε όταν η ηθοποιός της ταινίας Pretty Woman προσεγγίστηκε για να εμφανιστεί στη σειρά που πρωταγωνιστούσε το 1995. Οι παραγωγοί τον παρότρυναν να επικοινωνήσει με την Ρόμπερτς, αφού εκείνη είχε δηλώσει ότι θα έπαιρνε ρόλο guest μόνο αν μπορούσε να είναι σε μια ιστορία με τον χαρακτήρα που έπαιζε, τον Τσάντλερ Μπινγκ. Ο Πέρι είπε: «Της έστειλα τρεις ντουζίνες κόκκινα τριαντάφυλλα και η κάρτα έγραφε: “Το μόνο πιο συναρπαστικό από την προοπτική να κάνεις το σόου είναι ότι επιτέλους έχω μια δικαιολογία για να σου στείλω λουλούδια”».

Τα επόμενα χρόνια, τα πιο μακροχρόνια ειδύλλια του ήρθαν μέσω μιας εξαετής σχέσης με την ηθοποιό Lizzie Caplan και ενός αρραβώνα με τη Molly Hurwitz το 2018, που έληξε το 2020. «Ο Μάθιου πάντα ονειρευόταν να έχει την τέλεια οικογένεια», είπε μια πηγή κοντά στον σταρ στην DailyMail.com. «Ήθελε να έχει στο πλευρό του μια σύντροφο και τουλάχιστον δυο παιδιά. Και είπε ότι ούτε που θα τον πείραζε να παντρευτεί μια γυναίκα που είχε ήδη παιδιά».

Ήθελε θετά παιδιά, καθώς γνώρισε την απόλυτη αγάπη ως θετός γιος ενός διάσημου δημοσιογράφου τον οποίο και λάτρευε. Κανείς δεν σήμαινε περισσότερα για τον Πέρι σε αυτόν τον κόσμο από τον πατριό του, Κιθ Μόρισον, τον οικοδεσπότη του Dateline, ο οποίος παντρεύτηκε τη μητέρα του το 1981, είπε η πηγή. Δήλωσε επίσης ότι ο Κιθ του συμπεριφερόταν πάντα σαν να ήταν ο γιος του. Και ο Μάθιου είπε ότι θα ήταν υπέροχο να προσφέρει μια καλή ζωή σε παιδιά που ανήκουν σε κάποια που αγαπούσε όπως ο Κιθ αγαπούσε την μητέρα του – και αυτόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως, ο Μάθιου Πέρι δεν μπορούσε να εξηγήσει το γεγονός πως ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του από τη σειρά «Τα Φιλαράκια» φαινόταν να μην μπορούν να παραμείνουν για μεγάλο διάστημα σε μια σχέση.

Τον τελευταίο καιρό ο σταρ έψαχνε ξανά την αγάπη. Αλλά μια σειρά από αποτυχημένες σχέσεις τον έκαναν να νιώθει θλίψη και κατάθλιψη, σαν να μην έβρισκε ποτέ αυτή την αγάπη που λαχταρούσε. «Ο Μάθιου έβγαινε με δεκάδες γυναίκες. Αλλά στο τέλος, πάντα ένιωθε ότι τους ενδιέφεραν μόνο τα χρήματά του και η φήμη του. Και ήταν γενναιόδωρος σε ένα λάθος. “Πλημμύριζε” τις γυναίκες δώρα και το μόνο που έκανα ήταν να μαζέψουν… και να φύγουν».

«Στο τέλος νομίζω ότι τα χρόνια της μάχης με τους δαίμονες… Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ… Τον επηρέασαν και στην υγεία του, και τελικά θα κατέληγε πάλι μόνος». Τον περασμένο χειμώνα ο Πέρι αρρώστησε βαριά, λέει η πηγή. Όλοι ανησυχούσαμε ότι δεν θα αναρρώσει αυτή τη φορά. Πέρασε πάνω από ένα μήνα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάσει βάρος και να δείχνει καταβεβλημένος και φθαρμένος. Αλλά με κάποιο τρόπο, όπως φαίνεται να κάνει πάντα ο Μάθιου, επέζησε και άφησε την ελπίδα ότι η νέα δουλειά ή ότι η νέα γυναίκα ήταν προ των πυλών.

«Το μόνο που ήθελε ο Ματ ήταν να είναι ευτυχισμένος», λέει η πηγή. Πάντα όμως έψαχνε την αγάπη και την ευτυχία σε όλα τα λάθος μέρη. Πόσο λυπηρό που όταν πέθανε φέρεται να ήταν μόνος».