Ένας πατέρας απευθύνει σπαρακτικές εκκλήσεις σε δικαστή του Οχάιο, ώστε να σπάσει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε στην κόρη του, επειδή δολοφόνησε χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι και ένα μαχαίρι της μητέρα της.

Σύμφωνα με το Insider, τον Μάρτιο του 2020 η Sydney Powell αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Union in Alliance, λόγω κακών επιδόσεων. Οι υπεύθυνοι πήραν τηλέφωνο σπίτι για να ενημερώσουν την μητέρα της Brenda Powell και κάποια στιγμή ακούστηκαν ουρλιαχτά, ενώ η κλήση διακόπηκε απότομα.

Πήραν ξανά τηλέφωνο και μετά από μερικές προσπάθειες, στην άλλη γραμμή ακούστηκε μια διαφορετική γυναικεία φωνή, που ανέφερε «εγώ είμαι η Brenda Powell». Ωστόσο, αναγνώρισαν ότι δεν ήταν το ίδιο άτομο και ειδοποίησαν τις αρχές.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ανακάλυψε ότι η κόρη δολοφόνησε την μητέρα της, χτυπώντας το κεφάλι της με ένα τηγάνι και στη συνέχεια μαχαιρώνοντας τον λαιμό 30 φορές με ένα μαχαίρι.

«Η ψυχική της υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητα μας»

Η Sydney Powell συνελήφθη αμέσως και διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, ενώ φέρεται να μην λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Ο δικαστής την καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού κρίθηκε ένοχη για επίθεση και παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων. Ωστόσο οι συγγενείς της τονίζουν ότι πρέπει να σταλεί σε μονάδα ψυχικής υγείας και όχι στη φυλακή.

«Αυτό δεν ήταν δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Steven Powell και πρόσθεσε πως «τα 24 χρόνια γάμου μας κόπηκαν απότομα τον Μάρτιο του 2020. Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω με 100% βεβαιότητα ότι αυτό δεν είναι, αυτό που λένε οι άνθρωποι, δικαιοσύνη για την Brenda Powell. Πιστεύω ότι εφόσον για να υπάρξει αληθινή δικαιοσύνη σε αυτή την υπόθεση, η ψυχική υγεία της Sydney πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητά μας».

Έτσι, ο πατέρας ζητάει η κόρη του να εκτίσει την ποινή της σε κάποια μονάδα για ψυχική υγεία και όχι στο Αναμορφωτήριο Θηλέων του Οχάιο στο Marysville.