Μια 23χρονη γυναίκα από το Οχάιο σκότωσε τη μητέρα της χτυπώντας τη με ένα τηγάνι και μαχαιρώνοντάς τη δεκάδες φορές επειδή είχε διαπιστώσει ότι η κόρη της είχε αποβληθεί από το κολέγιο. Η Σίδνεϊ Πάουελ από το Άκρον κρίθηκε ένοχη για φόνο και παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων για τον βάναυσο θάνατο της εργαζόμενης στον τομέα της υγείας, Μπρέντα Πάουελ, 50 ετών, σύμφωνα με την Εισαγγελία της κομητείας Summit.

«Τον Μάρτιο του 2020, η μητροκτόνος χτύπησε την Μπρέντα Πάουελ στο κεφάλι με ένα σιδερένιο τηγάνι και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε σχεδόν 30 φορές στο λαιμό», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Πάουελ, πρώην φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Mount Union, έκλαιγε με λυγμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου Summit County Common Pleas αφού κρίθηκε ένοχη την Τετάρτη, ανέφερε το Akron Beacon Journal. Η αστυνομία βρήκε την Brenda μέσα στο σπίτι της στο Scudder Drive με σοβαρά τραύματα στις 3 Μαρτίου 2020. Τόσο η ίδια όσο και η 19χρονη τότε κόρη της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου η Brenda τελικά πέθανε.

Οι Εισαγγελείς είπαν ότι η Πάουελ επιτέθηκε στη μητέρα της ενώ εκείνη μιλούσε στο τηλέφωνο με διευθυντές του σχολείου της. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η Σίδνεϊ έπασχε από σχιζοφρένεια και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να λογοδοτήσει για τη δολοφονία. Ο Τζέιμς Ρέρντον, ένας από τους τρεις εμπειρογνώμονες που έκαναν τη διάγνωση, είπε ότι η Σίδνεϊ υπέστη ψυχωσικό διάλειμμα όταν σκότωσε τη μητέρα της, την οποία θεωρούσε την καλύτερη της φίλη.

Ωστόσο, η Sylvia O’Bradovich, μια ψυχολόγος που προσλήφθηκε από τους Εισαγγελείς, διαφώνησε με τη διάγνωση και είπε ότι η νεαρή κοπέλα δεν πληρούσε τον νομικό ορισμό της παραφροσύνης τη στιγμή του εγκλήματος. Η Ο’Μπράντοβιτς αναγνώρισε ότι το Σίδνεϊ πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων οριακών χαρακτηριστικών προσωπικότητας και αγχώδους διαταραχής, ανέφερε το Beacon Journal.

Ο Στίβεν Πάουελ, ο πατέρας της Σίδνεϊ και σύζυγος της Μπρέντα, όπως και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρα της, Μπέτσι Μπράουν, είχαν προτρέψει τους εισαγγελείς να καταλήξουν σε απόφαση χωρίς δίκη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αλλά η εισαγγελία είπε ότι ήθελε μια κριτική επιτροπή να αποφασίσει. «Η Σίδνεϊ σταμάτησε να επιτίθεται με το τηγάνι και προφανώς πήγε στην κουζίνα με ένα μαχαίρι», είπε ο βοηθός εισαγγελέα Μπράιαν Στάνο.

«Έπρεπε να αλλάξει όπλα και να συνεχίσει να της επιτίθεται», είπε, προσθέτοντας ότι η Σίδνεϊ πραγματοποίησε τη θανατηφόρα επίθεση επειδή δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το μυστικό της.

«Το μαχαίρι; Το ότι την χτύπησε στο λαιμό πολλές φορές; Αυτό είναι σκόπιμο.Αυτό σημαίνει πως ήθελε να τελειώσει κάποιον», είπε ο Stano. Ο συνήγορος υπεράσπισης Donald Malarcik αρνήθηκε να σχολιάσει μετά την ετυμηγορία. Η ανακοίνωση της ποινής της Πάουελ έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου. Θα μπορούσε να εκτίσει ποινή ισοβίων με πιθανή αποφυλάκιση μετά από 15 χρόνια αλλά να εκτίσει επιπλέον χρόνο και για την παραποίηση στοιχείων.