Στο νέο κόμμα της Σάρα Βάγκενκνεχτ αναμένεται να ενταχθούν 10 βουλευτές του Die Linke, που δήλωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα της Αριστεράς.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) Ντίτμαρ Μπαρτς επιβεβαίωσε ότι 10 από τους 38 βουλευτές του αποχώρησαν από το κόμμα.

Η είδηση ακολουθεί την επίσημη ανακοίνωση από την εξέχουσα πρώην πολιτικό της Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ ότι ξεκινά την ίδρυση νέου κόμματος. Οι 10 πολιτικοί θέλουν να παραμείνουν προς το παρόν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Die Linke στην Μπούντεσταγκ, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, δήλωσε ο Μπαρτς.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα μας θα αποφασίσει γι’ αυτό με κυρίαρχο και ήρεμο τρόπο», δήλωσε ο Μπαρτς, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο Βερολίνο. Πρόσθεσε πως η απόφαση των μελών να αποχωρήσουν είναι «ανεύθυνη και απαράδεκτη».

Αν περισσότερα από δύο από τα 38 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Die Linke αποχωρήσουν ή διαγραφούν, οι εναπομείναντες βουλευτές χάνουν το καθεστώς τους ως κοινοβουλευτικής ομάδας. Η Βάγκενκνεχτ ανακοίνωσε σήμερα πως σχημάτισε μια συμμαχία ενόψει της ίδρυσης του δικού της κόμματος στις αρχές του 2024.

Μέλη της Die Linke, περιλαμβανομένης της συμπροέδρου Αμίρα Μοχάμεντ Άλι, έχουν ενταχθεί στη συμμαχία της Βάγκενκνεχτ.