Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος της Μονής του Αγίου Πορφυρίου, καθώς το Ισραήλ βομβάρδισε την ιστορική μονή, η οποία λειτουργεί ως καταφύγιο αμάχων στη Γάζα.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή Live News δήλωσε ότι «εδώ στο κτήριο που έπεσε σκοτώθηκαν 18 άτομα. 18 νεκρούς, μωρά, λέμε μωρά 4 μηνών, 5, 2 ετών, 3 ετών, στην αγκαλιά των γονέων τους. Έχουμε απεγκλωβίσει, έχουμε σύρει τις σορούς. Οι άλλοι προσπάθησαν και απεγκλωβίστηκαν πολλοί».

«Τώρα προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τις σορούς 2 ατόμων ακόμα που έχουν μείνει. Είναι ο φύλακας του μοναστηριού ο οποίος είναι μουσουλμάνος και είναι και ένας άλλος χριστιανός, γιατρός και έχουμε καμιά 14-15 άτομα στο νοσοκομείο. Οι οποίοι είναι πληγωμένοι αλλά όχι πολύ σοβαρά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει φόβος, φόβος, μεγάλος φόβος. Βομβάρδισαν με πύραυλο διότι άνοιξε τρύπα τεράστια πλάι στο κτήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής, το οποίο είναι πλάι στην είσοδο του Μοναστηριού. Μέσα στο κτήριο αυτό υπήρχαν γύρω στα 100-150 άτομα και ευτυχώς που το κτήριο γέρνοντας ακούμπησε στον τοίχο της εκκλησίας και δεν έπεσε το ένα πάνω στο άλλο. Θα είχαν πεθάνει όλοι».

«Το θέμα είναι γιατί χτυπάνε στους αμάχους και μάλιστα σε έναν χώρο της εκκλησίας. Μέσα στην εκκλησία είναι, μέσα στο μοναστήρι, δεν ήταν εκτός. Είναι ενσωματωμένο μέσα στην αυλή της εκκλησίας και χτυπάνε αμάχους. Ποιος ο λόγος; Εμείς έχουμε μέσα όπλα; Γιατί χτυπήσανε;», είπε μεταξύ άλλων.