Πολλοί μύθοι έχουν ακουστεί γύρω από την ύπαρξη ή όχι του πλάσματος Bigfoot, αλλά τώρα ένα ζευγάρι σε ένα ρομαντικό ταξίδι στο Κολοράντο ισχυρίζεται ότι συνέλαβε αυτό το πλάσμα στην κάμερα. Στο βίντεο, φαίνεται ο Bigfoot να περιπλανιέται στην πλαγιά ενός βουνού πριν καθίσει να ξεκουραστεί – και όλα αυτά μέρα μεσημέρι.

Οι αυτόπτες μάρτυρες Shannon και Stetson Parker, βρίσκονταν σε ένα ταξίδι για τη δέκατη επέτειο του γάμου τους. Ισχυρίζονται ότι παρατήρησαν το πλάσμα, ενώ βρίσκονταν σε μια περιήγηση στα αξιοθέατα της σιδηροδρομικής γραμμής στενής τροχιάς μεταξύ Durango και Silverton, στο μακρινό νοτιοδυτικό τμήμα της Centennial State. «Ψάχναμε για ελάφια στα βουνά και ο σύζυγός μου βλέπει κάτι να κινείται και μετά δεν μπορούσε να το εξηγήσει. Οπότε λέει ‘’ο Bigfoot!’’». δήλωσε η Shannon, μια 44χρονη εργολάβος από την Cheyenne του Wyo, στη New York Post.

«Ήταν τουλάχιστον ύψους 2 μέτρα ή ψηλότερο. Όταν έσκυψε για να καμουφλαριστεί, έμοιαζε με το φασκόμηλο στα βουνά… αν μας ρωτούσατε πριν το ταξίδι μας, θα λέγαμε ότι ίσως ο Bigfoot να είναι αληθινός, αλλά τώρα είμαστε πεπεισμένοι για την ύπαρξή του».

Η Shannon, η οποία μοιράστηκε βίντεο από την περίεργη παρατήρηση σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε επίσης ότι ο ελεγκτής του τρένου είπε στο ζευγάρι για μια παρόμοια, προηγούμενη μη ανθρώπινη παρατήρηση. «Είπε ότι είχε βγει για χιονοπέδιλα σε εκείνα τα βουνά στο παρελθόν και είχε δει πατημασιές που ήταν πολύ μεγάλες και με πολύ μεγαλύτερο βηματισμό από ό,τι θα μπορούσαν να είναι τα χιονοπέδιλα», είπε. «Έχει δει επίσης ανεξήγητα πράγματα».

Κάποιοι πήραν με καλό μάτι τους ισχυρισμούς του ζευγαριού για τον Bigfoot. Ένας σχολίασε «το πιστεύω» στην ανάρτηση της Shannon, ενώ ένας άλλος είπε «το λατρεύω!». Ωστόσο, δεν είναι όλοι τόσο πεπεισμένοι ότι ο σωσίας του Chewbacca υπάρχει. «Τι πίνατε όλοι σας;» σχολίασε ένας άλλος.

Η Parker είπε ότι κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος, για παράδειγμα ένας κυνηγός, με φυσική παραλλαγή ή μια φάρσα που έκαναν οι ντόπιοι προς όφελος των ανυποψίαστων τουριστών. «Δεν έμοιαζε με κυνηγό, διότι ένας κυνηγός θα είχε ένα όπλο, όπως τόξο, αφού είναι η εποχή του κυνηγιού», πρόσθεσε. «Δεν φαινόταν να κουβαλάει τίποτα».