Ένας πιλότος της British Airways πήρε κοκαΐνη από το στήθος μιας γυμνόστηθης γυναίκας ενώ έκανε πάρτι στη Νότια Αφρική, προτού επιχειρήσει να πετάξει με ταραχή μια γεμάτη πτήση προς το Λονδίνο. Ο Μάικ Μπίτον, παντρεμένος πατέρας ενός παιδιού, είχε μια βραδινή άδεια στο Γιοχάνεσμπουργκ προτού προγραμματιστεί να πιλοτάρει μια πτήση επιστροφής στο Λονδίνο πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Πέρασε μια ξέφρενη νύχτα γεμάτη με ποτά, ναρκωτικά και γυναίκες και καυχιόταν με μηνύματα που έστελνε σε μια φίλη του αεροσυνοδό, ανέφερε η The Sun. «Ήμουν πολύ άτακτο αγόρι», της είπε.

Όταν προσπάθησε να πετάξει την επόμενη μέρα, το μέλος του πληρώματος ανέφερε την άγρια νύχτα του πιλότου σε ανωτέρους, οι οποίοι ακύρωσαν τη 12ωρη πτήση προς το αεροδρόμιο του Χίθροου, κοστίζοντας στη British Airways περίπου 120.000 δολάρια, όπως μεταδίδει η New York Post. Ο Beaton πέταξε στο σπίτι ως απλός επιβάτης την επόμενη μέρα. Επιβλήθηκε σε τεστ ναρκωτικών στο αεροδρόμιο – στο οποίο απέτυχε – και στη συνέχεια απολύθηκε.

Τα κορίτσια χόρευαν τόπλες όταν έφτασε η κοκαΐνη, καυχήθηκε ο Μπίτον στα μηνύματα που έστελνε. «Έχω χάσει κάπου το πουκάμισό μου και κάποιος φέρνει ένα πιάτο με μερικές γραμμές κοκαΐνης» είπε ο πιλότος «Μετά έγινε μια συζήτηση για το ποιας κοπέλας το στήθος είναι το καλύτερο για ένα σνιφάρισμα. Αυτή είναι η ιστορία του πώς κατέληξα να ρουφάω κόκα από το στήθος μιας κοπέλας» καυχιόνταν για να συνεχίσει: «Έμεινα εκεί τη νύχτα και μετά ήμουν τόσο χάλια που δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε το κεφάλι μου μέχρι τις 2. Η κοκαΐνη έπαιξε μάλλον ρόλο».

Πηγή της British Airways δήλωσε στη Sun ότι το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην αεροπορική εταιρεία. «Αυτό το περιστατικό είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Ένας πιλότος είναι αυστηρά εκπαιδευμένος και γνωρίζει τους νόμους. Η αποστολή του είναι να προστατεύει την ασφάλεια των επιβατών. Η ιδέα να στείλει λεπτομέρειες για τη νύχτα που είχε πίνοντας και παίρνοντας ναρκωτικά ήταν εξαιρετικά ανόητη. Όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο στο Χίθροου, το αλκοόλ δεν βρέθηκε στον οργανισμό του, αλλά το ναρκωτικό βρέθηκε. Δεν θα ξαναπετάξει ποτέ ξανά», είπε η εταιρία. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος πιλότος δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της εταιρίας.