Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στο Κόσοβο για τον θάνατο του λοχία της αστυνομίας ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα σε συμπλοκή με ένοπλους Σέρβους στο χωριό Μπάνισκο. Η γενική εισαγγελία του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ακόμη ένα πτώμα άνδρα σε δάσος 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της συμπλοκής.

Ο εισαγγελέας Ναίμ Αμπάζι επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μέλος της ομάδας των Σέρβων ενόπλων που συγκρούστηκαν με την αστυνομία και ανέφερε ότι πλησίον του υπήρχε τζιπάκι φορτωμένο με οπλισμό. Έτσι, ο αριθμός των Σέρβων που σκοτώθηκαν κατά τις χθεσινές ένοπλες συγκρούσεις ανέρχεται στους τέσσερεις. Αναλυτές στο Κόσοβο αλλά και τη Σερβία εκτιμούν ότι οι νεκροί θα είναι περισσότεροι αφού από τους 30 περίπου ενόπλους Σέρβους που είχαν ταμπουρωθεί στη Μονή του Αγίου Στεφάνου είναι γνωστή η τύχη μόνο των έξι – τεσσάρων που σκοτώθηκαν και δύο που συνελήφθησαν. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τέσσερα άτομα που θεωρούνται συνεργάτες των δραστών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όλοι οι συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και κατηγορούνται για απόπειρα κατάλυσης της συνταγματικής τάξης, απειλή για την ασφάλεια του κράτους ενώ ο ένας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική ενέργεια.

Το χωριό Μπάνισκο στο βόρειο Κόσοβο παραμένει αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνες για την ανακάλυψη οπλισμού. Όπως ανακοινώθηκε στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πολεμοφοδίων και σύγχρονα στρατιωτικά όπλα. Διεξάγονται επίσης έρευνες και σε άλλες περιοχές του βορείου Κοσόβου όπου υπάρχουν πληροφορίες για αποθηκευμένα όπλα.