Σύμφωνα με ανακοίνωση των πακιστανικών αρχών ο Αμερουλάχ Μεχσούτ, αρχηγός των Ταλιμπάν του Πακιστάν και ένα από τα ανώτερα στελέχη της ένοπλης ομάδας, που έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

O πακιστανικός στρατός, ανακοίνωσε, ότι ο Μεχσούτ καταζητούνταν με αμοιβή υψηλότερη των 180.000 ευρώ. Θεωρούνταν υπεύθυνος για το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων, που αιματοκύλησε το Πακιστάν πριν από τρία χρόνια.
«Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Αμερουλάχ Μεχσούτ σκοτώθηκε την Κυριακή σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε η ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού.

Ο Αμερουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος βρίσκεται στην 11η θέση στον κατάλογο των 19 ηγετικών στελεχών του κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν, που καταζητούνται με αμοιβή, σκοτώθηκε σε ένα σημείο οδικού ελέγχου στο Μιρανσάχ, πρωτεύουσα της περιοχής των φυλών του βόρειου Ουαζιριστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν του Πακιστάν και καταφύγιο για την Αλ Κάιντα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Καταζητούνταν για επιθέσεις εναντίον του στρατού, απαγωγές και άλλες δραστηριότητες κατά του κράτους, συνέχισε η ανακοίνωση του στρατού.