Ένα από τα προϊόντα που αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες από μελάνι είναι το οινόπνευμα, ενώ άλλα διαλύματα με βάση το οινόπνευμα που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τους λεκέδες από μελάνι είναι η λακ και το απολυμαντικό χεριών. Ωστόσο, κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν με βάση το οινόπνευμα, είτε επειδή είναι αλλεργικοί είτε επειδή θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα λιγότερο σκληρό και πιο φυσικό προϊόν.

Επιπλέον, ίσως έχετε οινόπνευμα, αλλά είναι βαμμένο ή περιέχει χλωρίνη, η οποία θα μπορούσε να καταστρέψει το ύφασμα. Αν κάποιο από αυτά τα σενάρια ισχύει για εσάς, ίσως ψάχνετε για μια πιο φυσική λύση για την απομάκρυνση λεκέδων από μελάνι, την οποία ανακαλύψαμε στο housedigest.com.

Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού και αλάτι

μαγειρική σόδα

Ορισμένοι πιστεύουν ότι μόνο ο χυμός λεμονιού και το αλάτι, δύο ευρέως χρησιμοποιούμενα οικιακά συστατικά, μπορούν να αφαιρέσουν τους λεκέδες από το μελάνι, καθώς τα λεμόνια είναι όξινα και το αλάτι απορροφά την υγρασία. Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτή τη μέθοδο, ξεκινήστε σκουπίζοντας τον λεκέ με ένα στεγνό πανί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μελάνι. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι το μελάνι εξαπλώνεται, χρησιμοποιήστε μόνο ένα στεγνό πανί. Πιέστε χυμό λεμονιού από ένα φρέσκο λεμόνι ή πάνω στη λερωμένη περιοχή και, στη συνέχεια, τρίψτε επιτραπέζιο αλάτι με τα δάχτυλά σας ή με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Αφού αφήσετε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό ακριβώς κάτω από τη βρύση ή με ένα εμποτισμένο πανί. Αν μπορείτε, ρίξτε το υλικό στο πλυντήριο και ελέγξτε αν έχει φύγει ο λεκές πριν το μεταφέρετε στο στεγνωτήριο. Αν δουλεύετε με κάτι όπως χαλί, μοκέτα ή έπιπλο που δεν μπορεί να μπει στο πλυντήριο, τρίψτε το με σαπούνι πιάτων και στη συνέχεια ξεπλύνετε ξανά με ένα βρεγμένο πανί.

Μια εναλλακτική φυσική μέθοδος

μαγειρική σόδα και λεμόνι

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η παραπάνω μέθοδος θα αφαιρέσει κάθε είδους λεκέ από μελάνι από ρούχα ή άλλα υφάσματα. Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι δεν λειτουργεί, υπάρχει ένα άλλο μείγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε και το οποίο περιλαμβάνει μερικά ακόμη συστατικά. Αναμειγνύοντας απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, μαγειρική σόδα, οδοντόκρεμα (που δεν περιέχει αλκοόλ) και το αξιόπιστο λεμόνι σας, θα έχετε μια πάστα που μπορείτε να τρίψετε στην περιοχή με μια οδοντόβουρτσα.

Για να δείτε πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει αυτή η φυσική λύση κατά την αφαίρεση των λεκέδων από μελάνι, η Andrea Jean Cleaning τη δοκίμασε έναντι υλικών με βάση το αλκοόλ, όπως η λακ και το απολυμαντικό χεριών, καθώς και άλλων κοινών οικιακών καθαριστικών στο YouTube.

Πιο συγκεκριμένα, εφάρμοσε τα υλικά για να διαχωρίσει τους λεκέδες μελανιού που έγιναν από ένα στυλό σε ένα πανί. Ενώ το λευκό αποσταγμένο ξύδι δεν λειτούργησε καθόλου, τα καθαριστικά με βάση το αλκοόλ και το φυσικό μείγμα λειτούργησαν. Επιπλέον, αφού πέρασε το ύφασμα από κύκλο πλύσης, το φυσικό καθαριστικό έδειχνε πραγματικά το καλύτερο, αν και απαιτούσε περισσότερο τρίψιμο στην αρχή.