Η κουζίνα λέγεται ότι είναι η καρδιά κάθε σπιτιού, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι παίζει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία μιας θετικής ροής ενέργειας σε έναν χώρο. Κάτι που, σύμφωνα με το housedigest.com, μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση του φενγκ σούι. Η ενσωμάτωση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών στην κουζίνα σας μπορεί να βοηθήσει να φέρετε την ειρήνη και την αρμονία στο σπίτι σας, ενώ παράλληλα προάγει την υγεία και την ευημερία σε άλλους τομείς της ζωής σας.

Αυτό απαιτεί να έχετε υπόψη σας το σχεδιασμό της κουζίνας σας και τα αντικείμενα που αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται μέσα σε αυτήν -την τοποθέτηση και την ικανότητά τους να λειτουργούν σωστά- καθώς και ποια πράγματα θα πρέπει να κρατηθούν εντελώς μακριά από το συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού σας.

Κατανόηση του τσι της κουζίνας

Τα βασικά στοιχεία του καλού τσι σε μια κουζίνα περιστρέφονται γύρω από την καθαριότητα και την τάξη. Όπου υπάρχει προετοιμασία φαγητού, υπάρχουν, επίσης, σκουπίδια και βρώμικα πιάτα. Επιπλέον, η θερμότητα και η φλόγα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα (κουζίνα, φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, τηγάνι κ.λπ.) φέρνουν το στοιχείο της φωτιάς. Ακόμη, ο καπνός λίπους που παράγεται από το μαγείρεμα συμβάλλει στο φενγκ σούι της κουζίνας -και όχι με θετικό τρόπο. Καθώς αυτά τα στοιχεία συσσωρεύονται, δημιουργούν μια ανθυγιεινή ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο τους ανθρώπους όσο και τα σπίτια τους με την πάροδο του χρόνου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η φωτιά από μόνη της δεν είναι μια «κακή ενέργεια» αυτή καθαυτή, ωστόσο, διαθέτει τη δύναμη να αναιρεί το θετικό τσι, διαταράσσοντας το γινγκ γιανγκ, ή την ισορροπία, που απαιτείται για ένα ειρηνικό σπίτι.

Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αρνητικών ενεργειών στο χώρο της κουζίνας σας, είναι σημαντικό να τον διατηρείτε καθαρό και οργανωμένο ανά πάσα στιγμή -αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραμείνουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο χώρο για πολύ καιρό. Η στρατηγική τοποθέτηση κατάλληλων αντικειμένων, όπως φυτά, μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση τυχόν αρνητικών δονήσεων που προέρχονται από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μαγειρική. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα αντικείμενα -όπως οι καθρέφτες- πολλαπλασιάζουν το αρνητικό τσι που υπάρχει ήδη στην κουζίνα.

Γιατί οι καθρέφτες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί στην κουζίνα

Αν και οι καθρέφτες αποτελούν ανεκτίμητο κομμάτι της φιλοσοφίας του φενγκ σούι (φέρνουν το στοιχείο του νερού στο σπίτι σας και στον περιβάλλοντα χώρο), πιστεύεται ότι δεν πρέπει να τοποθετούνται στην κουζίνα λόγω του ότι υπάρχει τόσο πολύ από το στοιχείο της φωτιάς στο δωμάτιο. Στο φενγκ σούι, καθρέφτης είναι οτιδήποτε αντανακλά -πραγματικοί καθρέφτες, διακοσμητικά, πιάτα, μαχαιροπήρουνα και σκεύη, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια αντικείμενα που μοιάζουν με καθρέφτη θα βρίσκονται ήδη στην κουζίνα.

Με τις αντανακλαστικές τους ιδιότητες, τα αντικείμενα αυτά έχουν τη δυνατότητα να διπλασιάσουν ή ακόμα και να τετραπλασιάσουν το τσι -καλό ή κακό- σε κάθε χώρο, επιτρέποντας σε αυτή την πολλαπλασιασμένη ενέργεια να ρέει σε όλο το σπίτι. Ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση του αριθμού των αντικειμένων καθρέφτη και των επιπτώσεών τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να περιορίσετε στο ελάχιστο τους καθρέφτες στην κουζίνα σας; Ξεκινήστε με το να μην τοποθετείτε έναν πραγματικό καθρέφτη στο χώρο, ειδικά έναν που βλέπει προς την κουζίνα, η οποία είναι μια τεράστια πηγή του στοιχείου της φωτιάς. Το να κρατάτε τα αντανακλαστικά αντικείμενα αποθηκευμένα σε συρτάρια και ντουλάπια μπορεί, επίσης, να βοηθήσει. Ακολουθώντας αυτές τις απλές αρχές μπορείτε να βοηθήσετε στην ενσωμάτωση των θετικών επιδράσεων του φενγκ σούι στη ζωή σας, μειώνοντας παράλληλα τις βλαβερές επιπτώσεις του αρνητικού τσι που παράγεται φυσικά σε ένα περιβάλλον κουζίνας.