Newsroom

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή μπορεί να είναι η ντουλάπα σας, συχνά είναι ένας ακατάστατος χώρος. Γεμάτη με αχρησιμοποίητα και κατεστραμμένα ρούχα και παπούτσια, μπορεί να γίνει παγίδα που σας προκαλεί άγχος. Και παρόλο που η σκέψη της οργάνωσης της ντουλάπας σας μπορεί να σας δημιουργεί δυσφορία, η αρχαία κινεζική πρακτική του φενγκ σούι μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη γι’ αυτό.

Φενγκ Σούι: Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα σας

Ντουλάπα

Ωστόσο, προτού προτρέξετε, το φενγκ σούι και σχεδόν κάθε οργανωτική στρατηγική στις μέρες μας ξεκινούν με το άδειασμα του περιεχομένου του χώρου για να εκτιμήσετε τι μπορεί να κρατηθεί, τι μπορεί να δωριστεί και τι μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Αφού αδειάσετε την ντουλάπα σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε σε βάθος το χώρο. Όταν το κάνετε αυτό, η Metropolitan Organizing συνιστά να ανοίξετε ένα παράθυρο και να χρησιμοποιήσετε τεχνικές αρωματοθεραπείας για να απομακρύνετε τυχόν στάσιμη ενέργεια που μπορεί να υπάρχει. Αυτή είναι, επίσης, η καλύτερη στιγμή για να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσετε στην οργάνωση των αντικειμένων που σας έχουν απομείνει. Οι ντουλάπες συχνά περιέχουν ράφια από τον κατασκευαστή και δεν προσφέρουν πολύ αποθηκευτικό χώρο, οπότε το να γνωρίζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε ή να αναδιαμορφώσετε τα ράφια της ντουλάπας σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Η σημασία του χρώματος

Ντουλάπα

Μόλις οριστικοποιήσετε τη στρατηγική οργάνωσης, το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε τα αντικείμενα πίσω στη ντουλάπα σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά όταν πρόκειται για το φενγκ σούι, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι μέσω της χρήσης του χρώματος.

Σύμφωνα με την ολιστική εμπειρογνώμονα του φενγκ σούι Laura Benko, και όσα αναφέρει το housedigest.com, το χρώμα μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας κατάσταση και το πόσο ισορροπημένοι αισθάνεστε σε έναν χώρο, οπότε το να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε τις αποχρώσεις για να αισθάνεστε καλύτερα είναι πολύ σημαντικό, σημειώνει το House Beautiful.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα χρώμα που θα αναδείξετε στην ντουλάπα σας, η ειδικός συνιστά να έχετε πρόχειρο έναν οδηγό, ώστε να καταλάβετε τι σημαίνει κάθε απόχρωση και τους συγκεκριμένους δονητικούς τόνους που εκπέμπει. Συμβουλεύει, επίσης, να δίνετε προσοχή στην αρχική σας αντίδραση στο χρώμα, η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει αν είναι κατάλληλο για εσάς και τη ντουλάπα σας -ωστόσο, μη φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας.

Σύμφωνα με το The Spruce, το χρώμα παίζει, επίσης, έναν επιπλέον ρόλο στο χάρτη bagua του χώρου σας. Χωρισμένο σε οκτώ περιοχές, το bagua αντιπροσωπεύει διαφορετικά συστατικά της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας και της καριέρας. Κάθε μία από αυτές τις περιοχές έχει τα αντίστοιχα χρώματα, εποχές, αριθμούς, σχήματα και γήινα στοιχεία. Έτσι, αν θέλετε να ενισχύσετε τη ροή της ενέργειας σε ορισμένους τομείς της ζωής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα που σχετίζεται με αυτή την περιοχή του χάρτη bagua στο χώρο σας.

Η κατεύθυνση και η συνέπεια είναι το κλειδί

Ντουλάπα

Η κατεύθυνση είναι μια άλλη σημαντική πτυχή του φενγκ σούι, καθώς ο προσανατολισμός του σπιτιού σας προς τα εμπρός πιστεύεται ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο η ενέργεια ρέει στο σπίτι και επηρεάζει τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Έχοντας αυτό κατά νου, δώστε προσοχή στην κατεύθυνση που κοιτάζει η ντουλάπα σας, καθώς όχι μόνο σας λέει αν ο χώρος θα δέχεται εύκολα ενέργεια, αλλά θα σας δείξει, επίσης, πού βρίσκεται η ντουλάπα σας στον χάρτη bagua του σπιτιού σας. Μόλις καταλάβετε την κατεύθυνση και τη θέση της ντουλάπας σας, προσπαθήστε να ενσωματώσετε τα αντίστοιχα στοιχεία στην ντουλάπα, γράφει το Square One. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας ξύλινες κρεμάστρες ή μεταλλικά καλάθια στην ντουλάπα σας και αποθηκεύοντας τα εποχιακά αντικείμενα σε ξεχωριστές θέσεις.

Επίσης, να θυμάστε ότι η ντουλάπα σας αντανακλά εσάς και αντιπροσωπεύει τους κρυμμένους τομείς της ζωής σας, οπότε χρησιμοποιήστε την ως έμπνευση για το τι οραματίζεστε για τον εαυτό σας και δώστε στο χώρο αρκετή και τακτική προσοχή. Για να το κάνετε αυτό, το The Spruce προτείνει τη συνεχή αποσυμφόρηση και τον καθαρισμό των πίσω γωνιών της ντουλάπας, καθώς και το να αφήνετε ανοιχτό χώρο για να δείξετε ότι είστε ευπρόσδεκτοι σε νέες ευκαιρίες.

Η The Closet Works Inc. συνιστά, επίσης, να προσθέσετε φρέσκο χρώμα και νέο φωτισμό για να φέρετε καλή ενέργεια στην περιοχή και να αφαιρέσετε οποιοδήποτε πλαστικό από την ντουλάπα σας, καθώς μπορεί να εμποδίσει τη θετικότητα και τη ροή της ενέργειας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.