Από την πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τις μικρότερες σε διάρκεια ημέρες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το φθινόπωρο είναι εδώ. Και ενώ το καλοκαίρι, βρίσκουμε τους εαυτούς μας να έλκονται φυσικά από τις πιο ανοιχτές, φωτεινές αποχρώσεις όσον αφορά στο make up look μας, όταν πρόκειται για τους ψυχρότερους μήνες, οι αποχρώσεις γίνονται σίγουρα πιο σκούρες.

Κάτι που έκανε και η Χέιλι Μπίμπερ, η οποία πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε μία φωτογραφία με ένα κραγιόν σε δαμασκηνί απόχρωση -την απόλυτη τάση για το φθινόπωρο του ’22.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, λοιπόν, το μοντέλο και σύζυγος του Τζάστιν Μπίμπερ, δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών που καταγράφουν ένα look της «1ης Οκτωβρίου». Με το πιο λαμπερό δέρμα που υπάρχει, η bronze λάμψη του μοντέλου και το neon σύνολο ήταν οι μόνες πινελιές καλοκαιριού στην εμφάνισή της, ενώ όλα τα υπόλοιπα φώναζαν «φθινόπωρο».

Μαζί με ένα κατάμαυρο μανικιούρ, τα δαμασκηνί χείλη της Μπίμπερ ήταν όσο πιο φθινοπωρινά γίνεται, με το κραγιόν να έχει εφαρμοστεί με απόλυτη ακρίβεια για ένα εντυπωσιακό φινίρισμα. Το κόλπο, όμως, για να πετύχετε μια τέτοια εμφάνιση χειλιών είναι να εξασφαλίσετε ότι τα χείλη σας είναι ενυδατωμένα και απολεπισμένα τακτικά.

Επιλέξτε τη σωστή υφή: Κρεμώδη ή ματ

Το αν θα επιλέξετε να φορέσετε ένα ματ ή ένα κρεμώδες κραγιόν εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Για ένα βαθύ αποτέλεσμα δοκιμάστε να επιλέξετε ένα ματ κραγιόν. Ένα πολυτελές και μεταξένιο ματ κραγιόν με ένα απαλό ματ φινίρισμα σε μορφή πούδρας μπορεί να δώσει μια πολυτελή και κομψή εμφάνιση στα χείλη.

Αν θέλετε να επιλέξετε μια μοβ απόχρωση που να είναι λίγο πιο ζωντανή ή διασκεδαστική, δοκιμάστε αντ’ αυτού ένα κραγιόν με κρεμώδες φινίρισμα, το οποίο χαρίζει στα χείλη άνεση και ενυδάτωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν φοράτε σκούρα μοβ ή δαμασκηνί κραγιόν, καθώς οι σκούρες αποχρώσεις κραγιόν δεν φαίνονται τόσο υπέροχες όταν έχουν ξεθωριάσει.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη απόχρωση του δαμασκηνί κραγιόν

Όταν πρόκειται να επιλέξετε την καλύτερη απόχρωση κραγιόν σε δαμασκηνί ή σκούρους μοβ τόνους, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όσον αφορά τις αποχρώσεις -για παράδειγμα προτιμάτε μια πιο δραματική εμφάνιση ή προτιμάτε κάτι πιο τολμηρό και διασκεδαστικό; Συνολικά, οι τόνοι αυτής της οικογένειας αποχρώσεων είναι συνήθως κολακευτικοί με το σωστό μακιγιάζ προσώπου και σκιά ματιών -για όλες.

Τα περισσότερα κραγιόν στις αποχρώσεις του δαμάσκηνου, του μούρου ή μοβ αποχρώσεων τείνουν να κλίνουν προς τη δροσερή πλευρά του χρωματικού φάσματος. Ενώ οι θερμότερες αποχρώσεις συνήθως φαίνονται καλύτερα σε μεσαίους, ελαιώδεις και σκούρους τόνους δέρματος, πολλές αποχρώσεις ψυχρών τόνων μπορούν να είναι κολακευτικές σε αυτούς τους τόνους δέρματος.

Εάν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα δοκιμάστε μια δροσερή απόχρωση βατόμουρου, ενώ για έναν μεσαίο τόνο δέρματος δοκιμάστε μια βαθιά δαμασκηνί απόχρωση κραγιόν.

Για σκουρόχρωμους τόνους δέρματος η απόχρωση σε δραματικό κόκκινο και σε βυσσινί-μοβ τόνο αποτελεί ιδανική επιλογή, ενώ αν αναζητάτε ένα μοβ τολμηρό κραγιόν που είναι λίγο πιο διασκεδαστικό και πολύχρωμο δοκιμάστε μια βιολετί μοβ απόχρωση που δείχνει υπέροχη σε μια μεγάλη ποικιλία τόνων δέρματος.