Το μακιγιάζ προορίζεται να είναι μία από τις πιο απολαυστικές και διασκεδαστικές ρουτίνες της καθημερινότητας, ενώ είναι και ο μοναδικός τρόπος που σας δίνει την ευκαιρία να τονίσετε την μοναδική φυσική ομορφιά σας. Με τα μάτια, πλέον, να αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο που ξεχωρίζει σε κάθε πρόσωπο, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να εφαρμόσετε την σκιά -στις περιπτώσεις που θα εφαρμοστεί σωστά ανυψώνει, ορίζει και προσθέτει βάθος στα μάτια σας- σε αυτά σαν επαγγελματίες.

Επιλέξτε ένα χρώμα

Εάν η εφαρμογή της σκιάς ματιών, λοιπόν, δεν αποτελεί και το δυνατό σας σημείο στο μακιγιάζ, επιλέξτε ένα μόνο χρώμα. Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο πινέλο σκιάς ματιών ή το δάχτυλό σας, απλώστε τη σκιά στο καπάκι του ματιού από τη γραμμή των βλεφαρίδων σας μέχρι την εσωτερική γωνία. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό δάχτυλο ή ένα αφράτο πινέλο σκιάς αναμίξτε τη σκιά στο βλέφαρο με κινήσεις δεξιά- αριστερά (σαν του υαλοκαθαριστήρα για παράδειγμα) μέχρι να μην βλέπετε άλλο σκληρές γραμμές. Η ανάμειξη θα δώσει στα καπάκια σας ένα εφέ βάθους που μοιάζει το ίδιο με το αν χρησιμοποιούσατε πολύ περισσότερες σκιές από μια μόνο σκιά.

Προτιμήστε κρεμώδεις υφές

Για περισσότερη ευκολία και αποτελέσματα χωρίς… μουτζούρες προτιμήστε κρεμώδεις υφές σκιών, οι οποίες εφαρμόζονται με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο. Εάν έχετε λιπαρά ή επιρρεπή στη λιπαρότητα καπάκια βλεφάρων, απλώς προετοιμάστε τα με ένα primer σκιάς.

Πείτε ναι στα μεταλλικά χρώματα

Αν θέλετε εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστη προσπάθεια, τότε η λύση βρίσκεται στα μεταλλικά και λαμπερά χρώματα. Τα οποία διατίθενται είτε σε κρεμώδη υφή, είτε στην κλασική μορφή σκόνης.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το highlighter

Ακριβώς επειδή δεν ονομάζεται σκιά ματιών, δεν σημαίνει ότι δεν θα φαίνεται όμορφο και στα καπάκια σας. Για λαμπερή και αιθέρια όψη εφαρμόστε το highlighter σας σε όλο το καπάκι του βλεφάρου σας, εστιάζοντας κυρίως στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας αλλά και στα οστά του φρυδιού για περισσότερη δραματικότητα.