Η Κέιτ Μος είχε ένα περίπλοκο ιστορικό όσον αφορά τις διατροφικές της συνήθειες. Το 2018, το μοντέλο παραδέχτηκε τελικά ότι μετανιώνει για όσα είπε πριν από μια δεκαετία αναφορικά με το ότι «Τίποτα δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο το να αισθάνεσαι κοκαλιάρης».

Αλλά καθώς η Μος μεγάλωνε, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αλλάξει τις διατροφικές της συνήθειες για να παραμείνει υγιής. «Πραγματικά απολαμβάνω το φαγητό, το σωστό φαγητό, αλλά προσπαθώ να τρώω πιο υγιεινά απ’ ό,τι παλιά», δήλωσε στον Guardian. «Και το δέρμα μου φαίνεται καλύτερο όταν τρώω καλά». Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες είναι αυτές.

Πίνει πράσινα smoothies

Πράσινο smoothie αποτοξίνωσης

Πολλοί διάσημοι είναι γνωστό ότι πίνουν πράσινα smoothies κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως η Ρις Γουίδερσπουν και η Μπέλα Χαντίντ. Η Μος εντάχθηκε στο κλαμπ των υπέρμαχων των πράσινων χυμών, λέγοντας στη Vogue ότι πίνει κάθε πρωί έναν πράσινο χυμό γεμάτο βιταμίνες με ένα συμπλήρωμα αντιγήρανσης. Σύμφωνα με τη Vogue, το συμπλήρωμα «Lumity» έχει αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Λατρεύει τις μπανάνες

Μπανάνες κομμένες

Η πρώην προπονήτρια αποτοξίνωσης και διατροφολόγος της Μος, Αμάντα Χάμιλτον, συνιστά ορισμένες τροφές για τους πελάτες της που προσπαθούν να χάσουν βάρος, και οι μπανάνες είναι μία από αυτές. Η ίδια δήλωσε στη Daily Mail ότι μπορείτε να ρίξετε τις μπανάνες σε ένα smoothie για το τέλειο πρωινό. Το Eat This, Not That!, μάλιστα, αναφέρει ότι οι μπανάνες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος επειδή είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, διατηρώντας σας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τρώει περισσότερες σαλάτες

Υγιεινή σαλάτα

Με τα χρόνια, η Μος αντικατέστησε το μπέργκερ και τις τηγανητές πατάτες με τις πράσινες σαλάτες– και αισθάνεται υπέροχα. «Έχω πραγματικά παρατηρήσει μια βελτίωση από τότε που είμαι πιο “προσηλωμένη” στο φαγητό, όπως το να τρώω σαλάτες και όλα αυτά τα πράγματα -δεν συνήθιζα ποτέ να τρώω πραγματικά σαλάτες», δήλωσε στον Guardian. Η έρευνα του Eat This, Not That! δείχνει ότι η κατανάλωση μιας σαλάτας κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει τεράστια ώθηση στην κατανάλωση θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών, της βιταμίνης C και της βιταμίνης Κ.

Τα αυγά αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό για το προϊόν της

Αυγά

Αν και δεν είναι σεφ, η Μος μαγειρεύει το πρωινό της μερικές φορές, ενώ ανάμεσα στις αγαπημένες της επιλογές συγκαταλέγει τα αυγά. «Κάνω καλά πρωινά -τα αυγά είναι το φόρτε μου», δήλωσε το πρώην σούπερ μόντελ στον Guardian. Το Eat This, Not That! τονίζει πως η καθημερινή κατανάλωση αυγών μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε πιο ενεργητικοί, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να διατηρήσετε μια νεανική επιδερμίδα.

Μαγειρεύει ισορροπημένα γεύματα

Κοτόπουλο με ροδάκινα

Ένα από τα αγαπημένα της γεύματα που μαγειρεύει είναι το «Κυριακάτικο ψητό» της, μια επιλογή στην οποία αντικατοπτρίζεται και η αγάπη της για την ισορροπία. Η Μος μοιράστηκε με τη βρετανική Vogue πώς φτιάχνει το πιάτο, το οποίο έχει ψητό κοτόπουλο, πατάτες, μπρόκολο και καρότα. Από ένα γεύμα το σούπερμοντελ φροντίζει να παίρνει την πρωτεΐνη, τα λαχανικά και τα δημητριακά της.