Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες για πρωινό, οι οποίες ταυτόχρονα λειτουργούν ευεργετικά για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας, ένα smoothie μπορεί να είναι η σωστή λύση. Γρήγορα στην παρασκευή του, υγιεινά και πλούσια, τα smoothies αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές για τις αγαπημένες σας celebrities.

H Ρις Γουίδερσπουν είναι μία από αυτές, με την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό να καταναλώνει ένα συγκεκριμένο αυστηρά σε καθημερινή βάση τα τελευταία εννέα χρόνια. Πρόκειται για ένα πλούσιο και χορταστικό πράσινο smoothie, το οποίο επιλέγει στη θέση του πρωινού και το απολαμβάνει κάθε πρωί μεταξύ 10.00- 11.00.

Ο λαμπερή ηθοποιός του Χόλιγουντ άρχισε να φτιάχνει το συγκεκριμένο smoothie αφού πήρε τη συνταγή από την συνάδελφό της Κέρι Ουάσινγκτον, ενώ καθόντουσαν παρέα σε μια τελετή βραβείων. Η Γουίδερσπουν παρατήρησε ότι το δέρμα της Ουάσινγκτον ήταν εξαιρετικό και τη ρώτησε τι κάνεις και το δέρμα σου είναι τόσο ωραίο. Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της απάντησε ότι πίστευε πως ευθυνόταν το smoothie που έπινε και ότι άλλαξε το δέρμα της και έκανε τα μαλλιά και τα νύχια της πολύ δυνατά.

Αφού έμαθε τη συνταγή, η Γουίδερσπουν δήλωσε ότι πίνει το συγκεκριμένο smoothie για κάθε πρωί, μεταξύ 9.00- 11.00, γεγονός που την διατηρεί χορτάτη χωρίς να πεινάει μέχρι το μεσημεριανό της γεύμα. Μάλιστα, παρασκευάζει δύο μερίδες, κρατώντας τη μία στο ψυγείο ώστε να την παίρνει μαζί της ως σνακ.

Συνταγή για δύο μερίδες

Υλικά: 1 κεφάλι μαρούλι, 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι, 1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας, 1 μπανάνα, 1 αχλάδι, 1 λεμόνι, σέλινο (προαιρετικά), λάδι αμυγδάλου (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

  • Ξεφλουδίστε το λεμόνι και την μπανάνα και ψιλοκόψτε το αχλάδι και το μήλο.
  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λιναρόσπορο ή πρωτεΐνη σε σκόνη αν θέλετε.
  • Σερβίρετε και απολαύστε.