Το θέμα με την απώλεια βάρους είναι ότι πολλές από τις οδηγίες απώλειας βάρους που λαμβάνετε είναι εντελώς λανθασμένες. Και αυτές οι παρανοήσεις είναι τόσο διαδεδομένες που λίγοι από εμάς σταματούν να τις αμφισβητήσουν. Μερικές από αυτές τις κακές συμβουλές βασίζονται σε απαρχαιωμένη έρευνα, ενώ σήμερα έχουν καταρριφθεί από γιατρούς και διαιτολόγους, αναφέρει το healthdigest.com.

Λοιπόν, ποιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που έχει να κάνει με την απώλεια βάρους και πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε;

Απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους: Ο μύθος που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν συνειδητά να χάσουν βάρος είναι εξοικειωμένοι με την έννοια του ελέγχου των ετικετών της κάθε τροφής για να καταλάβουν πόσες θερμίδες καταναλώνουν με βάση το μέγεθος της μερίδας, ενώ στη συνέχεια προσθέτουν αυτόν τον αριθμό με τις άλλες θερμίδες που έχουν καταναλώσει μέχρι στιγμής εκείνη την ημέρα. Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα πολύ αγχωτικό!

Λοιπόν, τα νέα είναι ευχάριστα για όλους όσους μισούν τα μαθηματικά, σύμφωνα με το healthdigest.com. Η μέτρηση των θερμίδων δεν είναι τόσο σημαντική όσο το κάνουν να φαίνεται κάποιοι. Αν και είναι αλήθεια ότι ένα θερμιδικό έλλειμμα είναι απαραίτητο για να χάσετε λίπος -και μια θερμιδική περίσσεια είναι αυτή που προκαλεί αύξηση λίπους- η βιώσιμη απώλεια βάρους δεν είναι τόσο απλή όσο η παραμονή εντός ενός συγκεκριμένου ορίου θερμίδων. Με άλλα λόγια, η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού αξίας 2.000 θερμίδων δεν είναι το ίδιο με την κατανάλωση μη επεξεργασμένης τροφής με θρεπτικά συστατικά αξίας 2.000 θερμίδων.

Απώλεια βάρους

Όπως εξηγεί το Harvard Health Publishing, διαφορετικά τρόφιμα διασπώνται και χρησιμοποιούνται από το σώμα με διαφορετικούς τρόπους. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες επεξεργάζονται πολύ γρήγορα, επομένως οι θερμίδες από τα ζαχαρούχα τρόφιμα δεν θα σας συντηρήσουν όπως ακριβώς οι θερμίδες από λίπη και πρωτεΐνες βραδείας πέψης. Επιπλέον, σύμφωνα με τη HuffPost, η ισορροπημένη διατροφή διασφαλίζει ότι το σώμα σας λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τα καύσιμα που του δίνετε.