Αφήστε στην άκρη τα τυποποιημένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δοκιμάστε φυσικά προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι για να διορθώσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά σας. Παρακάτω θα βρείτε πέντε έξυπνες συμβουλές που θα σας δώσουν τη λύση που επιθυμείτε ώστε να επαναφέρετε τη φυσική λάμψη στα μαλλιά σας.

Αβοκάντο

Αβοκάντο

Για να επαναφέρετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας μπορείτε πολύ εύκολα να τα περιποιηθείτε με ένα αβοκάντο. Πολτοποιήστε ένα ώριμο αβοκάντο, ανακατέψτε με ένα αβγό και εφαρμόστε αυτήν τη σπιτική μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και μέταλλα που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της λάμψης στα ξηρά μαλλιά σας, αναφέρει το thehealthy.com. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε πολύ καλά. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα για ταλαιπωρημένα μαλλιά και μία φορά το μήνα για υγιή μαλλιά.

Βούτυρο

Βούτυρο

Αντιμετωπίστε τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά με μια μικρή ποσότητα βουτύρου για λαμπερή όψη. Κάντε μασάζ στα στεγνά μαλλιά σας και στη συνέχεια καλύψτε τα με ένα σκουφάκι μπάνιου για περίπου μισή ώρα. Λούστε ως συνήθως και ξεπλύνετε όλο το βούτυρο καλά με άφθονο νερό. Αν δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική, ίσως θελήσετε πρώτα να λιώσετε το βούτυρο, να το αφήσετε να κρυώσει και να αφαιρέσετε το λίπος από την κορυφή για να καθαρίσει.

Λάδι για μαλλιά

Ελαιόλαδο

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σπιτική θεραπεία ζεστού λαδιού με ελαιόλαδο για να επαναφέρετε και πάλι τη λάμψη στα μαλλιά σας. Ζεστάνετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο (μην το βράζετε) και μετά τρίψτε το στα μαλλιά σας. Καλύψτε τις άκρες των μαλλιών με μια πλαστική σακούλα και στη συνέχεια τυλίξτε τα πάντα σε μια πετσέτα. Αφήστε αυτό το σπιτικό φάρμακο να κάνει τη δουλειά του για 45 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε και ξεπλύνετε πολύ καλά.

Μάσκα μαλλιών με τσάι

Τσάι

Χρησιμοποιήστε το τσάι για να διορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και να τους δώσετε και πάλι πίσω την φυσική τους λάμψη. Χρησιμοποιήστε ένα λίτρο δροσερό, παρασκευασμένο τσάι ως τελευταίο ξέβγαλμα μετά το κανονικό σας σαμπουάν. Το τσάι μπορεί να βελτιώσει το χρώμα των μαλλιών, γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα τσάι που ταιριάζει με το χρώμα των μαλλιών σας. Οι ξανθιές πρέπει να χρησιμοποιούν τσάι χαμομηλιού, ενώ οι μελαχρινές μαύρο τσάι για να ενισχύσουν τη λάμψη και να εμπλουτίσουν το χρώμα των μαλλιών τους.

Μάσκα μαλλιών με αβγό

Αβγό

Ενισχύστε τα εύθραυστα μαλλιά σας με μια μάσκα αβγού, χτυπώντας μισό φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και έναν κρόκο αβγού. Εφαρμόστε την πάστα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, καλύψτε με ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να δράσει για 15- 30 λεπτά πριν το πλύνετε.