«Είμαστε μαζί με τον σύντροφό μου περισσότερο από μία δεκαετία και πρόκειται να παντρευτούμε τον επόμενο μήνα. Ο αρραβωνιαστικός μου είναι ο καλύτερος φίλος μου και όλα φάνηκε να είχαν μπει στη θέση τους. Ωστόσο, έναν χρόνο πριν, ένας συνάδελφος άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον, το οποίο επέστρεψα».

Δεν του είπα για τον αρραβωνιαστικό μου και αποφεύγω να αναφέρομαι στην προσωπική μου ζωή. Παρόλο που ποτέ δεν είχαμε σχέση, ανταλλάσσαμε πολλά μηνύματα, φλερτάροντας. Πρόσφατα βγήκα με τον συνάδελφό μου για πρώτη φορά οι δυο μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εκείνος θεώρησε πως επρόκειτο για ραντεβού και μετά από μερικά ποτά του είπα πως παντρεύομαι.

Ήταν καλός μαζί μου, δεν θύμωσε, κάτι που με έκανε να μου αρέσει ακόμη περισσότερο. Προσπάθησα να τον φιλήσω, αλλά με απέρριψε, λέγοντάς μου ότι θα το μετανιώσω.

Ντρέπομαι τόσο για τον τρόπο που του φέρθηκα και ο αρραβωνιαστικός μου με ρωτά γιατί είμαι πεσμένη συνέχεια. Αισθάνομαι ότι έχω πιαστεί ανάμεσα σε δύο υπέροχους άντρες και ξέρω ότι είμαι το κακό άτομο σε αυτή την ιστορία.

Πρέπει να το πω στον αρραβωνιαστικό μου παρόλο που δεν έγινε τίποτα; Πρέπει να παραμείνω μαζί του παρόλο που ξεκάθαρα έχω ερωτευτεί κάποιον άλλον; Η ασφάλεια της σχέσης με τον αρραβωνιαστικό μου με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής αλλά ανησυχώ ότι θα το μετανιώσω αν δεν το κυνηγήσω αυτό. Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρη αν αρέσει στον συνάδελφό μου μετά τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκα. Με τρομοκρατεί επίσης ότι θα χάσω τη ζωή που έχτισα με τον σύντροφό μου για να επιστρέψω στη μοναξιά».

Αυτή είναι η εξομολόγηση μιας γυναίκας στη βρετανική Guardian.

Η συμβουλή μιας ειδικού

Γυναίκα χαμογελάει σε έναν άντρα που περνά δίπλα της στον δρόμο

Στην εξομολόγησή της απαντά η Pamela Stephenson Connolly, η οποία είναι ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις ΗΠΑ και ειδικεύεται στη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών.

Της λέει λοιπόν τα εξής: «Ακόμη και όταν ένα άτομο είναι σε μια άνετη, αφοσιωμένη και γεμάτη αγάπη σχέση, τα φλερτ και τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι πιθανόν να σου τραβήξουν την προσοχή κατά καιρούς.

Προσπάθησε να τα δεις ως αυτά που είναι – περαστικές αποσπάσεις της προσοχής – και μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να πιαστεί σε κάτι που πιθανότατα θα μετανιώσει. Ας πούμε ότι αποφάσισες να αφήσεις τον σύντροφό σου για τον συνάδελφό σου – το πιθανότερο είναι ένα άλλο φλερτ να σου αποσπάσει την προσοχή από τη νέα σου σχέση.

Δεν είσαι ένα “κακό” άτομο, απλώς ένας άνθρωπος με φυσιολογικές σεξουαλικές επιθυμίες. Είναι κατανοητό να αποζητάς τον ενθουσιασμό και την αλλαγή από κάτι που μπορεί να μοιάζει προβλέψιμο, όμως προσπάθησε να φερθείς έξυπνα για αυτό.

Τίποτα δεν έχει σπάσει και δεν υπάρχει λόγος να μοιραστείς κάτι από αυτά με τον σύντροφό σου, παρόλο που θα άξιζε να σκεφτείς αν υπάρχει κάτι που λείπει από τη σχέση σου, το οποίο μπορεί να σε οδηγεί να κοιτάξεις αλλού – και να του ζητήσεις αυτό που χρειάζεσαι. Το φλερτ με τον συνάδελφο μπορεί να λειτούργησε ως μια προσωρινή απόδραση από την πίεση του να σκέφτεσαι μια κατασταλαγμένη ζωή».