Τα ξηρά μαλλιά που έχουν την τάση να φριζάρουν, έχουν ανάγκη από ενυδάτωση και φροντίδα, έτσι ώστε να γίνουν πιο εύκολα στην περιποίηση και στο χτένισμα. Οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο δεν είναι η ιδανική λύση ούτε για τα μαλλιά, επειδή ταλαιπωρούνται από τα χημικά που περιέχουν τα προϊόντα του εμπορίου, ούτε όμως και για την τσέπη μας, επειδή κάτι τέτοιο θα μας στοίχιζε πολλά χρήματα.

Γι’ αυτό λοιπόν, διαβάστε παρακάτω μερικές φυσικές συνταγές περιποίησης μαλλιών, που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι με αγνά υλικά.

• Συνταγή 1η: Αμυγδαλέλαιο και αυγό

Το αμυγδαλέλαιο λειτουργεί ως ένα φυσικό μαλακτικό για τα μαλλιά, ενώ η πρωτεΐνη του αυγού αναδομεί την τρίχα. Ανακατέψτε πολύ καλά 1/4 του φλυτζανιού αμυγδαλέλαιο με ένα ωμό αυγό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το για 40 λεπτά. Τέλος, λουστείτε χρησιμοποιώντας ένα καλό ενυδατικό σαμπουάν και conditioner.

• Συνταγή 2η: Μάσκα από αβοκάντο

Το να χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών με βάση το αβοκάντο είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους να ελέγξετε το φριζάρισμα. Απλά λιώστε ένα αβοκάντο μέχρι να γίνει μια μαλακή πάστα. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να τη χρησιμοποιείτε μία με δύο φορές την εβδομάδα για να ενυδατώνετε φυσικά τα μαλλιά σας.

• Συνταγή 3η: Λάδι καρύδας και βιταμίνη Ε

Ανακατέψτε πολύ καλά, ένα μέρος από έλαιο βιταμίνης Ε και 4 μέρη από λάδι καρύδας. Ζεστάνετε το μείγμα και εφαρμόστε το στο κεφάλι σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το για 40 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε ως συνήθως.

• Συνταγή 4η: Λάδι καρύδας και ελαιόλαδο

Πάρτε 1/3 του φλυτζανιού λάδι καρύδας και 1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο. Προσθέστε 2-3 κουταλιές του γλυκού αμυγδαλέλαιο. Ζεστάνετε το μείγμα, εφαρμόστε το στα μαλλιά σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και καλύψτε το κεφάλι σας με μια ζεστή, υγρή πετσέτα, για 20 λεπτά. Τέλος, λουστείτε με ένα ήπιο ενυδατικό σαμπουάν και conditioner.

• Συνταγή 5η: Μαγιονέζα

Ανακατέψτε 1/4 του φλυτζανιού μαγιονέζα, 1/3 του φλυτζανιού αμυγδαλέλαιο και 1-2 αυγά ανάλογα το μάκρος των μαλλιών σας. Εφαρμόστε το μείγμα σε κάθε μία τούφα των μαλλιών σας ξεχωριστά και καλύψτε τα με μία πετσέτα μέχρι να απορροφηθεί το μείγμα. Ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιήστε ξύδι.

• Συνταγή 6η: Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ιδανικές για την ενυδάτωση των μαλλιών σας. Εφαρμόστε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες ένα μείγμα από 2 λιωμένες μπανάνες και μισό φλυτζάνι από χτυπημένο γιαούρτι. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και λουστείτε με σαμπουάν.

• Συνταγή 7η: Χυμός λεμονιού

Ανακατέψτε το χυμό από δύο λεμόνια με νερό. Κάντε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι και στις άκρες των μαλλιών σας. Αφήστε το για μισή ώρα και ξεπλύντε με άφθονο κρύο νερό.

• Συνταγή 8η: Μέλι και γιαούρτι

Φτιάξτε ένα μείγμα με μέλι και γιαούρτι, απλώστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Τέλος, ξεπλύντε το με κρύο νερό.

• Συνταγή 9η: Ξύδι

Αν ψάχνετε για μια συνταγή που δεν περιλαμβάνει εκ νέου το λούσιμο των μαλλιών μετά την εφαρμογή των προιόντων, τότε αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, μετά το κανονικό λούσιμο, να βρέξετε με ξύδι ένα κομμάτι από βαμβάκι και με τη βοήθειά του να απλώσετε το ξύδι σε όλα τα μαλλιά σας
Πηγή: beautetinkyriaki.gr