Σύγχρονες μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο καλός ύπνος (οκτώ ώρες, χωρίς θορυβώδεις ενοχλήσεις και διακοπές προκειμένου να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας), η καταπολέμηση του στρες (το οξειδωτικό στρες είναι υπεύθυνο για την δημιουργία ρυτίδων) και οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής αποτελούν τους βασικούς συμμάχους μιας νεανικής εμφάνισής.

Επιδιώξτε με μικρές καθημερινές εύκολες beauty αποφάσεις να μετριάσετε την ένταση που νιώθετε μέσα σας και να εξασφαλίσετε χαλαρωτικές «διακοπές» όλο το χρόνο.

1. Η αρωματοθεραπεία αποτελεί μια 100% χαλαρωτική μέθοδο. Αφού γεμίσετε την μπανιέρα, προσθέστε στο νερό το αγαπημένο σας άρωμα με τη μορφή αιθέριων ελαίων ή αλάτων και σβήστε την κούραση στην δροσιστική ατμόσφαιρα του μπάνιου σας.

Δοκιμάστε αιθέρια έλαια λεβάντας, φασκόμηλου και τριαντάφυλλου σε μια συσκευή διάχυσης στο χώρο.

2. Κάντε μόνη σας μασάζ και αποσυμφορήστε τις περιοχές όπου «συσσωρεύεται» η ένταση. Πάρτε ένα σφουγγάρι από λούφα και τρίψτε σταδιακά το δέρμα του σώματος αφού πρώτα το έχετε βρέξει ελαφρά. Έτσι, επιτυγχάνετε ήπια μηχανική απολέπιση του δέρματος (απελευθερώνετε τα νεανικά κύτταρα της επιδερμίδας) και τονώνετε το κυκλοφορικό σύστημα. Στην περιοχή του στήθους και του λαιμού χρησιμοποιήστε κυκλικές αλλά εξαιρετικά προσεκτικές κινήσεις.

3. Χρησιμοποιήστε ένα δροσιστικό και τονωτικό σπρέι ποδιών το οποίο ενισχύει τη μικροκυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει τα επίμαχα σημεία και κατ’επέκταση όλο το σώμα αφήνοντας μια ανάλαφρη αίσθηση φρεσκάδας και ξεκούρασης.

4. Ένα ήπιας μορφής μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να σας απαλλάξει από τον πονοκέφαλο και τα σημάδια της κούρασης από το κεφάλι και την περιοχή του λαιμού. Χρησιμοποιήστε μεθοδικά τα ακροδάκτυλα πραγματοποιώντας απαλές κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής.

5. Βυθίστε τα πόδια σε ζεστό νερό στο οποίο θα προσθέσετε άλατα από γιασεμί και αφήστε τα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε τα απαλά με μια βαμβακερή πετσέτα και κάντε επαλείψεις με μια ενυδατική κρέμα και στα δυο πόδια μέχρι και τους αστραγάλους. Ξεκινήστε μασάζ σε κάθε δάχτυλο ξεχωριστά τρίβοντας αρχικά με τη φορά του ρολογιού και αντίθετα αργότερα και συνεχίζοντας πάρτε την πατούσα στα χέρια και βάλτε τη πάνω στο αντίθετο γόνατο ώστε να την τρίψετε με τις άκρες των δακτύλων.

Πηγή: myself.gr