Φόρμες λιτές, που προκύπτουν από το χώρο της επιστήμης, της αρχιτεκτονικής, της φύσης και των συμβολισμών και απευθύνονται σε κάθε γυναίκα που επιλέγει να φορέσει κάτι που θα της ξυπνήσει θύμισες και συναισθήματα, που θα την οδηγήσει πιθανά να σκεφτεί ή να γράψει μια όμορφη ιστορία, που θα της δημιουργήσει την επιθυμία να προβάλλει την προσωπικότητά της ή να κάνει μια δήλωση σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν γύρω της.

Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από τα κοσμήματα «JEAC by Marianna Melliou», με την σχεδιάστριά τους, Μαριάννα Μέλλιου, να αντλεί έμπνευση από την ίδια τη γυναίκα. Τη γυναίκα φίλη, συγγενή, συνάδελφο, φοιτήτρια, ασθενή, ή τη γυναίκα της διπλανής πόρτας, τη γυναίκα που μπορεί να απολαμβάνει τον καφέ της απέναντί της ή να δοκιμάζει ένα ρούχο σε ένα κατάστημα, τη γυναίκα που συναντά στα ταξίδια της ἠ ακόμη και στα όνειρά της.

Με σπουδές Οδοντιατρικής -ήταν και η αφορμή που για πρώτη φορά περίπου πριν από 20 χρόνια ασχολήθηκε με τη δημιουργία κοσμημάτων- και εξειδίκευση στην Επανορθωτική και Αισθητική Οδοντιατρική, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της, πια, είναι αφιερωμένο στο σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων και αξεσουάρ.

Εδώ και ένα χρόνο -μετά από παρακολούθηση σεμιναρίων στο χειροποίητο κόσμημα, ιδιαίτερα μαθήματα και 2ετή εκπαίδευση στο σχέδιο κοσμήματος- το δικό της brand «Jeac by Marianna Melliou» αποτελεί την απτή απόδειξη της αγάπης της για τη δημιουργία με έμπνευση τη γυναίκα για τη γυναίκα.

Η φιλοσοφία της δουλειάς της με το πέρασμα των χρόνων δεν έχει αλλάξει, ωστόσο, έχουν προστεθεί νέα υλικά και τεχνικές κατά την κατασκευή τους.

Οι τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιεί, λοιπόν, επηρεάζονται, όπως μας εξηγεί, από την εμπειρία της στην χρήση και την έρευνα στον χώρο των Οδοντιατρικών Υλικών και ιδιαίτερα των μετάλλων, των κεραμικών και των πολυμερών.

Παράλληλα, κάποια χρόνια πριν ήρθε στη ζωή της και η τέχνη του Μακραμέ, μια τέχνη ιδιαίτερα αγαπημένη για την ίδια και άκρως αγχολυτική. Έτσι ήρθαν να προστεθούν οι κόμποι και τα κορδόνια που μαζί με τα πολυμερή, τα κεραμικά και τις ημιπολύτιμους λίθους έρχονται να προσδώσουν μια κίνηση και μια ζεστασιά στα κοσμήματά της.

Μέχρι στιγμής το «JEAC by Marianna Melliou» έχει δύο βασικές σειρές. Την Jeac Collections που αποτελείται από δημιουργίες με βάση το ασήμι 925 και την Jeac Cords InStyle μια πιο lifestyle και οικονομική σειρά κοσμημάτων και αξεσουάρ όπου πρωτοστατούν τα κορδόνια, οι χάντρες και οι ημιπολύτιμοι λίθοι.

Αυτήν την περίοδο η κυρία Μέλλιου δουλεύει την ολοκλήρωση κάποιων από τις ήδη υπάρχουσες συλλογές της, ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τις νέες συλλογές της που βρίσκονται ήδη στα σκαριά. Πρόκειται για κοσμήματα με βάση το ασήμι και το χρυσό, που αν και ως συλλογές είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν όμως ένα κοινό που χαρακτηρίζει και τις περισσότερες από τις δημιουργίες της: την αισθητική της αρμονίας και της ισορροπίας μέσα από την απόλυτη ασυμμετρία.

Τα κοσμήματά της διατίθενται μέσω επιλεγμένων καταστημάτων και ξενοδοχείων, ενώ μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στη σελίδα της στο instagram jeac_by_marianna_melliou και να δηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω DM ή να κλείσει κάποιο ραντεβού για επίσκεψη στο ατελιέ της σχεδιάστριας που βρίσκεται στο Ν. Ψυχικό (τηλ. επικοινωνίας 6983015295). Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική της σελίδα και το e-shop για απευθείας πωλήσεις λιανικής.