Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε «καταραστεί» την ακατανίκητη επιθυμία σας για διαφόρων ειδών λιχουδιές, οι οποίες στη συνέχεια «αποτυπώνονται» χωρίς κανένα έλεος επάνω στη… ζυγαριά σας;

Το τσιμπολόγημα –λένε ερευνητές από τις ΗΠΑ- θα μπορούσε μια μέρα να «θεραπευτεί» με τη βοήθεια μιας ορμονοθεραπείας.

Οι ερευνητές βρήκαν, ότι τα χαμηλά επίπεδα των γυναικείων ορμονών του σεξ (οιστρογόνα), μπορούν να ενεργοποιήσουν την κατάσταση και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αναπτύξουν μια θεραπεία, που θα βασίζεται σε αυτά.

Η νέα έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής Dr. Yong Xu από το Baylor College of Medicine, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Investigation.

«Προηγούμενα δεδομένα είχαν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν ασταθή κύκλο περιόδου, τείνουν να είναι πιο επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ορμόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ή πρόληψη αυτής της συμπεριφοράς» εξήγησε ο ίδιος στη Daily Mail.

«Όταν τα οιστρογόνα είναι υψηλά αποτρέπεται το τσιμπολόγημα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν αυτά πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα» συνέχισε.

Ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα ανακάλυψαν, ότι τα οιστρογόνα μπορούν να αποτρέψουν το ακατάσχετο τσιμπολόγημα στα ποντίκια.

«Μπορούμε να υποθέσουμε, ότι οι γυναίκες που είναι επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα τυχαίνει να έχουν ακανόνιστη έμμηνο ρύση. Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή για κάποιο λόγο έχει επηρεαστεί η λειτουργία των οιστρογόνων τους» είπε ακόμη.