Η καραντίνα, η δουλειά από το σπίτι και η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνετε λόγω κορονοϊού έχουν ταλαιπωρήσει το μυϊκό σας σύστημα και σας έχουν κάνει να πιαστείτε. Η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε και ακούει στο «όνομα» stretching. Η γυμνάστρια Ειρήνη Μαρσέλου σάς δίνει τις συμβουλές της και υπόσχεται πως σε λίγα μόλις λεπτά θα νιώσετε απίστευτη ευεξία.

Η απόφοιτη Φυσικής Αγωγής (ΤΕΕΦΑ Αθηνών) με ειδίκευση «Ευρωστία, Υγεία» εξηγεί πως για να μην πονάμε χρειαζόμαστε κίνηση. Η PILATES Personal Trainer που είναι επίσης και ιδιοκτήτρια του PilatesTouch Studio τονίζει πως η στάση του σώματος που έχουμε την ώρα που καθόμαστε στον καναπέ εάν και νομίζουμε πως μας ανακουφίζει μπορεί να μας καταβάλει.

Η Ειρήνη Μαρσέλου επισκέφτηκε την παρέα των Roomies. Έδειξε απλές ασκήσεις για την ανακούφιση των μυών στην Ντορέττα Παπαδημήτριου και την Κατερίνα Ζαρίφη και έκανε τη Μαρία Σολωμού να καταλάβει πως αυτή έχασε καθώς προτίμησε εκείνη την ώρα από το να γυμναστεί να απολαύσει την πίτσα της. Κάθισε στον καναπέ της γυναικοπαρέας του Mega και αστειεύτηκε με τις παρουσιάστριες που τη φιλοξένησαν μυώντας μας παράλληλα στον «κόσμο» του stretching.

Στηρίζοντας το μότο της που δεν είναι άλλο από το ότι «η εκγύμναση συμφιλιώνει την εξωτερική με την εσωτερική μας εικόνα» η Ειρήνη Μαρσέλου έδειξε στους τηλεθεατές απλές κινήσεις που μέσα σε λίγα μόνο λεπτά χαρίζουν ευεξία και ηρεμία.

«Η μέση μας από κάτω (η οσφυϊκή μοίρα) έχει ένα κενό, θέλουμε λοιπόν ένα με δύο μαξιλάρια ενώ ο αυχένας δεν πρέπει να είναι σε κάμψη» εξήγησε ενώ υπογράμμισε πως εάν μας «τσιμπάει» η μέση πρέπει να τοποθετήσουμε ένα μαξιλάρι και κάτω από τα γόνατα.

«Σε περίπτωση που πονάμε πολύ στη μέση ανά 20 λεπτά θα πρέπει να σηκωνόμαστε» ανέφερε η PILATES Personal Trainer. Αφού σηκωθούμε από τον καναπέ θα πρέπει να βάλουμε τα χέρια μας στη μέση (πάνω από τους γλουτούς), να προβάλουμε τη λεκάνη μπροστά ενώ πιέζουμε το σημείο χωρίς να σφίγγουμε τους γλουτούς και την κοιλιά μας. Η εν λόγω άσκηση θα πρέπει να επαναληφθεί τουλάχιστον δέκα φορές.

Στη συνέχεια μπορούμε να καθίσουμε σε στάση ανοιχτό σταυροπόδι πιέζοντας το στήθος μας προς τη γάμπα για να νιώθουμε το ισχίο μας να «ανοίγει» και αλλάζουμε στη συνέχεια πόδι.

Η επόμενη κίνηση είναι να καθίσουμε στα γόνατα στο πάτωμα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας ξαπλώνουμε. Μετά τα βάζουμε δίπλα από το στήθος και τεντωνόμαστε προβάλλοντας το στήθος μπροστά.

Σηκώνουμε τον κορμό μας όσο μας το επιτρέπει η μέση μας και δεν πονάμε ενώ έπειτα μεταφέρουμε όλο το βάρος πίσω. Για να χαλαρώσουμε καθόμαστε σε στάση γάτας.

Μεταφερόμαστε στην πίσω πλευρά του καναπέ για να διατείνουμε το ισχίο μας. Βάζουμε το ένα πόδι μας στον καναπέ και κάνουμε διατάσεις. Επαναλαμβάνουμε τις διατάσεις και για το άλλο πόδι.

Δείτε το video με τις ασκήσεις που προτείνει η γυμνάστρια Ειρήνη Μαρσέλου: