Οι σπιτικές μάσκες προσώπου είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας, για ένα άκρως αναζωογονητικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Με φυσικά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι και ευεργετικές ιδιότητες που ούτε φανταζόσασταν ότι υπήρχαν για το πρόσωπό σας, οι μάσκες που ακολουθούν θα γίνουν σίγουρα οι καλύτεροι σύμμαχοί σας για λαμπερή επιδερμίδα που δεν περνάει απαρατήρητη.

Για απολέπιση

Με αυτήν τη μάσκα θα επιτύχετε τρία θεμελιώδη πράγματα για την φροντίδα του δέρματός σας: ενυδάτωση, απαλότητα και απολέπιση. Πώς θα την κάνετε; Ανακατέψτε 1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάου με 1/2 φλ. τσαγιού μέλι, 4 κουταλάκια του γλυκού βρώμη ή πλιγούρι σε σκόνη και 4 κουταλάκια του γλυκού κρέμα, κατά προτίμηση άοσμη. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πλύνετε το πρόσωπό σας με φρέσκο νερό και απλώστε τη μάσκα. Αφήστε τη να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Για πλήρη αναζωογόνηση

Για μια μάσκα προσώπου που ανανεώνει το δέρμα, θα χρειαστεί να παρασκευάσετε λίγο πράσινο τσάι, ωστόσο με ελάχιστη ποσότητα νερού, ώστε να είναι πιο συμπυκνωμένο. Στη συνέχεια ανακατέψτε ίσα μέρη τσάι και μέλι μαζί με ελάχιστο χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 20 έως 30 λεπτά πριν το πλύνετε με ζεστό νερό. Ετοιμαστείτε να αισθανθείτε εξαιρετικά ανανεωμένες!

Με αντιγηραντική δράση

Μια πολύ εύκολη λύση για εσάς που θέλετε να περιποιείστε το πρόσωπό σας φυσικά είναι η μάσκα με μπανάνα και πορτοκάλι. Η μπανάνα, γενικότερα, είναι ένα φυσικό ενισχυτικό κολλαγόνου και έτσι αποτελεί μία από τις πιο ευεργτετικές αντιρυτιδικές θεραπείες για το δέρμα. Για να φτιάξετε τη μάσκα θα χρειαστείτε μια ώριμη μπανάνα, την οποία θα λιώσετε σε πουρέ, καθώς και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι. Ανακατέψτε τα δύο υλικά και απλώστε τη μάσκα σε καθαρό δέρμα. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.