Όταν ακούς το όνομα της, σίγουρα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό δεν είναι οι αισθητικές επεμβάσεις. Η σταρ που μέχρι και σήμερα ενσωματώνει την λάμψη και την πολυτέλεια, που ακόμα θεωρείται η απόλυτη διαχρονική θηλυκή ομορφιά, κέρδισε την γοητεία της με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι σημερινές σταρς. Έχοντας γεννηθεί με καλά γονίδια και αρκετή δόση ταλέντου, και στην συνέχεια αυξάνοντας αυτές τις φυσικές ιδιότητες της με επιλεκτικές κοσμητικές διαδικασίες.

Η Μέριλιν Μονρόε, έπρεπε να δημιουργήσει την δική της περσόνα και εμφάνιση στο Hollywood. Ξεκίνησε ως μοντέλο, αλλά τελικά κατέληξε στην μεγάλη οθόνη, σε μια σειρά από ρόλους που περιέχουν 29 ταινίες με το 30αντακοστό να μένει ανεκπλήρωτο.

Όταν πήγε στο Hollywood, ήταν νέα και ελκυστική καθώς και ταλαντούχα αλλά μετατράπηκε σε κάτι καινούργιο. Η πρώτη αλλαγή έγινε στο όνομα της και μετά ακολούθησαν τα μαλλιά, το μακιγιάζ, το σώμα καθώς και κάθε άλλη αλλαγή που θα ενίσχυε την εμφάνιση της και θα την έκανε ακόμα πιο λαμπερό αστέρι. Ίσως μια απαστράπτουσα Μέριλιν μετά από πλαστικές επεμβάσεις ;

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρούργο Dr. Norman Leaf, που υποστηρίζει ότι είχε έρθει σε επαφή με τον πλαστικό της Μέριλιν, η ίδια έχει περάσει τουλάχιστον από δύο διαφορετικές επεμβάσεις.

Η μία από αυτές ήταν το εμφύτευμα στο πιγούνι, το οποίο θα της έδινε αυτή την χαρακτηριστική γωνία στην γραμμή του προσώπου της, η οποία πραγματικά ενίσχυσε την δομή του προσώπου της. Η δεύτερη επέμβαση, ήταν μια λεπτή ρινοπλαστική η οποία θα σχημάτιζε από την αρχή τον μαλακό ιστό της μύτης της. Ο Michael Gurdin, που την εγχείρησε, καταγράφει την πρώτη της εισαγωγή ως την 14η Ιουλίου του 1958.

Παρότι ήταν ελκυστική πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, είναι αρκετά προφανές από τις φωτογραφίες της νωρίτερα και αργότερα στην διάρκεια της καριέρας της, ότι το σχήμα του προσώπου της είχε όντως αλλάξει. Σίγουρα πάντως το ρίσκο και το θάρρος της ήταν μεγάλο, δεδομένου ότι το 1950 οι επεμβάσεις αυτές ήταν πολύ καινούργιες.

Λέγεται ότι η Μέριλιν, μπήκε κάτω από το νυστέρι του χειρούργου για ρινοπλαστική και πλαστική στο πιγούνι, το 1946 όταν και υπέγραψε για πρώτη φορά με την with Twentieth Centry-Fox-την ίδια χρονική περίοδο που άλλαξε το χρώμα των μαλλιών της σε ξανθό!

Όσοι υποστηρίζουν ότι η Μονρόε, δεν είχε υποβληθεί σε κανενός είδους πλαστική επέμβαση, το βασίζουν στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ιατρικά αρχεία που να αποδεικνύουν ότι μπήκε στο χειρουργείο, άρα δεν έγιναν ποτέ. Κρίνοντας πάντως από φωτογραφίες πριν και μετά, υπάρχει μια ευκρινέστατη διαφορά στο σχήμα της μύτης, που από πλατύ έγινε λεπτό και το σαγόνι της πιο στρογγυλό.

Και αν αναρωτιέστε για την γνώμη της Μέριλιν σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις, η ίδια είχε απαντήσει: «Θέλω να γεράσω χωρίς λίφτινγκ…θέλω να έχω το κουράγιο να είμαι πιστή στο πρόσωπο που έφτιαξα. Μερικές φορές, σκέφτομαι ότι θα ήταν πιο εύκολο να αποφύγεις τα γηρατειά πεθαίνοντας νέος, αλλά μετά δεν είχες ολοκληρώσει την ζωή σου, σωστά; Ποτέ δεν θα ξέρεις ολοκληρωτικά τον εαυτό σου».