Μπορεί η εφαρμογή της μάσκαρας να μην δυσκολεύει ιδιαίτερα καμία γυναίκα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνετε λάθος και δεν το γνωρίζετε. Ας δούμε τα 5 συχνότερα λάθη κατά την εφαρμογή της μάσκαρας και πως να τα αποφύγετε.

Καταρχήν, μην κρατάτε πάρα πολύ καιρό την ίδια μάσκαρα. Αν δεν γνωρίζετε από πότε την έχετε, καλύτερα να την πετάξετε, διότι σε μια πολύ παλιά μάσκαρα αναπτύσσονται μικρόβια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις βλεφαρίδες και επομένως στα μάτια σας, δημιουργώντας στην καλύτερη περίπτωση ερεθισμούς, φαγούρα και τσούξιμο και στην χειρότερη κάποια μόλυνση.

Επίσης, μην βάζετε και βγάζετε συνεχόμενα το βουρτσάκι από το μπουκάλι της μάσκαρα, διότι με αυτόν τον τρόπο εισάγετε αέρα στο δοχείο και η μάσκαρα σας ξεραίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, δημιουργώντας κομματάκια.

Ένα ακόμη λάθος που γίνεται συχνά, είναι οι πολλές στρώσεις μάσκαρας. Δύο στρώσεις είναι αρκετές, αφού όσο περισσότερο βάζετε τόσο πιο πιθανό είναι να στεγνώνει κατά την εφαρμογή και να δημιουργήσει κόμπους.

Πέρα από αυτό, η μάσκαρα πρέπει να εφαρμόζεται από τις ρίζες των βλεφαρίδων ως τις άκρες, αλλιώς οι βλεφαρίδες σας θα φαίνονται μικρότερες. Οπότε μην ξεχνάτε να βάφετε και τις ρίζες.

Τέλος, δεν χρειάζεται να βάζετε δύναμη την ώρα που φοράτε τη μάσκαρα σας, διότι αν το κάνετε, το πιθανότερο είναι να μουτζουρωθείτε.

Πηγή: beautetinkyriaki