Πέφτει η θερμοκρασία, έξω κάνει κρύο και σύμφωνα με το ρητό… «κρύο καιρός για δύο». Έτσι κι εσείς αποφασίζετε να «φωλιάσετε» με την καλή σας κάτω από την κουβέρτα στον καναπέ, ελπίζοντας ότι οι αγκαλιές και τα χάδια θα είναι ο προάγγελος, που θα σας οδηγήσει λίγο αργότερα στο κρεβάτι μαζί της για μια νύχτα πάθους!

Γράψτε λάθος!

Γιατί αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με ερευνητές, μόνο μία στις έξι φορές!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Michigan διεξήγαγαν την πρώτη εις βάθος μελέτη για την ερμηνεία των χαδιών και των αγκαλιών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δε βοηθούν και τόσο πολύ, όταν ο επιδιωκόμενος σκοπός δεν είναι μόνο μια εκ βαθέων συζήτηση με το ταίρι.

Βέβαια, η οικειότητα που αποκτά κανείς με το σύντροφό του όταν το ζευγάρι συνηθίζει να αγκαλιάζεται έχει και «αντίκρισμα» κάτω από τα σεντόνια… καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα ζευγάρια που ανταλλάσσουν χάδια έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μέσος όρος ανταλλαγής χαδιών ανάμεσα στα ζευγάρια είναι τουλάχιστον 8 φορές την εβδομάδα, διάρκειας περίπου 45 λεπτών τη φορά. Τα πιο συνηθισμένα μέρη για χάδια και αγκαλιές, δε, ήταν ο καναπές, οι πολυθρόνες και το κρεβάτι, ενώ -όπως ήταν αναμενόμενο- οι γυναίκες τα απολαμβάνουν περισσότερο από τους άντρες.

Τα ζευγάρια ανταλλάσουν χάδια συνήθως όταν βλέπουν κάτι στην τηλεόραση, ακολουθεί συζήτηση, μασάζ, μουσική αλλά μόνο μία στις έξι περιπτώσεις στη λίστα προστίθεται και το σεξ!

«Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δήλωσαν ότι νιώθουν παρηγοριά, προστασία, χαλάρωση, οικειότητα και άνεση ενώ σπάνια αναφέρθηκε η επιθυμία για σεξ εξαιτίας μιας αγκαλιάς» είπε ο ερευνητής Dr Sari van Anders.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 500 ζευγάρια και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.