Τι μπορεί να κρύβει η φωτογραφία μιας γυναίκας που καθαρίζει παράθυρα

«Πείτε μας τι βλέπετε» είναι το μήνυμα της αστυνομίας


ΓΥΝΑΙΚΑ
16:43
08/11/2018
Τι μπορεί να κρύβει η φωτογραφία μιας γυναίκας που καθαρίζει παράθυρα
2
loading

Πόσο «αθώα» μπορεί να μια φωτογραφία που δείχνει μια γυναίκα να καθαρίζει τα παράθυρα ενός σπιτιού; Σε κάποιες περιπτώσεις όχι τόσο όσο δείχνει, σύμφωνα με την αστυνομία του Avon και Somerset, που επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω στο θέμα της οικιακής δουλείας και γενικότερα της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Χρησιμοποιώντας το hastag #TellUsWhatYouSee (σ.σ. πείτε μας τι βλέπετε) πάνω στη φωτογραφία, η αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά τη συνδρομή του κόσμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Αν βλέπετε κάποιον που βρίσκεται συνέχεια κλεισμένος στο σπίτι, κάνει δουλειές και ποτέ δεν φεύγει μόνος ίσως είναι θύμα οικιακής δουλείας», αναφέρει η αστυνομία.

Τα θύματα συνήθως αναγκάζονται να προσφέρουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κατοικίες, στις οποίες και ζουν. Οι ελευθερίες τους είναι εξαιρετικά περιορισμένες και είναι επιφορτισμένα με την φύλαξη των παιδιών, την καθαριότητα κι άλλες δουλειές του σπιτιού, έναντι πολύ μικρού μισθού ή και χωρίς αμοιβή σε αρκετές περιπτώσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες τα θύματα ζουν απομονωμένα, με μηδαμινή ή ανύπαρκτη προσωπική ζωή και συχνά, όπως λένε οι αρχές, κοιμούνται σε ένα στρώμα στο πάτωμα ή σε κάποιο ανοιχτό μέρος του σπιτιού.

Στη σπάνια περίπτωση που λαμβάνουν κάποιο μισθό, αυτός θα είναι δραματικά μειωμένος καθώς σημαντικό μέρος του θα παρακρατείται για το φαγητό και τη διαμονή.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εθνικού εγκλήματος της Μεγάλης Βρετανίας, το 2017 αναφέρθηκαν 5.145 πιθανά θύματα στον εθνικό μηχανισμό παραπομπής.

Οι αναφορές έδειξαν ότι τα πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων προέρχονται από 116 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ ο πιο κοινός τύπος εκμετάλλευσης που καταγράφηκε ήταν η εργασιακή εκμετάλλευση.

Σχεδόν όλες οι μορφές της σύγχρονης σκλαβιάς περιλαμβάνουν κάποια στοιχεία καταναγκαστικής εργασίας.

«Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στο κοινό που είναι τα μάτια και τα αυτιά μας, ώστε να είμαστε σε μέρη που δεν μπορούμε να βρισκόμαστε πάντα. Η πληροφορία διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη μάχη για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από το κοινό μπορεί να αποτελέσουν το κομμάτι του παζλ που λείπει ή να ξεσκεπάσουν μια υπόθεση. Η σύγχρονη σκλαβιά είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να προστατεύσουμε κάποιους από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της κοινωνίας μας, οι οποίοι πολύ συχνά δεν έχουν φωνή», αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ioannis78

    -Σε όλες τις σοβαρές χώρες ο πολίτης ειναι αρωγός στο εργο των Αρχών
    Βλέπει,παρατηρεί,καταγγέλει κ ασχολείται με το τι συμβαινει γυρω του για να προστατεψει την ευρυτερη κοινωνία
    -Μονο εδω αυτην την πρακτική την λέμε ρουφιανιά,λέμε μην ασχολείσαι,λέμε μπελά θα βρεις αστο

  2. avatar χμ…

    Εγώ ξέρω πολλές τέτοιες... Δουλεύουν χωρίς σταματημό μέσα κι έξω από το σπίτι, τρώνε στο πόδι, συνήθως ότι αφήνουν οι άλλοι, κοιμούνται ελάχιστα κ συχνά σε καναπέδες την ώρα που πάνε λίγο να ξαποστάσουν, ξυπνάνε πολλές φορές μέσα στη νύχτα για να εξυπηρετήσουν κάποιον που τους ζητά (συνήθως παιδί), και τα λίγα χρήματα που βγάζουν από τη δουλειά έξω από το σπίτι τα δίνουν για τη συντήρηση του σπιτιού...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει