Οι πιο περίεργες σεξουαλικές πρακτικές

Θεωρήσεις που συνδέουν το σεξ με μαγεία και προτείνουν «παρατεταμένους οργασμούς»


ΓΥΝΑΙΚΑ
15:17
30/07/2012
Οι πιο περίεργες σεξουαλικές πρακτικές
8
loading

Η σεξουαλική δραστηριότητα έχει κατά καιρούς συνδεθεί με περίεργες δοξασίες και μόδες που προσπάθησαν να προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση και πρακτική στην ερωτική ικανοποίηση.

Διαβάστε τις πιο περίεργες ιδέες και θεωρήσεις σχετικά με το σεξ…

Karezza

Η Karezza προτάθηκε από τη γυναικολόγο Alice Bunker Stockham το 1896. Πρόκειται για μια πρακτική η οποία προτείνει ότι η σεξουαλική επαφή δεν πρέπει να συνοδεύεται με… οργασμό και πως δεν πρέπει να έχουμε τέτοιο σκοπό.

Μερικοί από αυτούς που ακολουθούν τη μέθοδο φροντίζουν να μην έχουν οργασμό για μήνες ενώ ορισμένοι επιδιώκουν να τον αποφύγουν για ολόκληρη τη ζωή τους, χωρίς βέβαια να απέχουν της σεξουαλικής επαφής. Στόχος τους, η βελτίωση της συναισθηματικής επαφής, εν μέρει περιορίζοντας τις ορμονικές εξάψεις που συνδέονται με τον οργασμό.

Όσο περίεργη και αν ακούγεται η συγκεκριμένη μέθοδος, έχει υποστηρικτές και μεταξύ επιστημόνων, όπως η δρ Diana Hoppe, η οποία στο βιβλίο της «Healthy Sex Drive, Healthy You» υπερασπίζεται την πρακτική Karezza σημειώνοντας πως μπορεί να ενισχύσει την έλξη μεταξύ των συντρόφων μειώνοντας την έμφαση που δίνεται στην επίτευξη οργασμού.

Μαγικό σεξ

Αρκετοί μυστικιστές στην ανθρώπινη Ιστορία απέδιδαν στο σεξ μαγικές ιδιότητες. Ο συγγραφέας του 19ου αιώνα Paschal Beverly Randolph πίστευε ότι τα ζευγάρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη σεξουαλική επαφή για να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες, και όσα εύχονται να γίνουν πραγματικότητα. Μάλιστα, η επίτευξη οργασμού και από τα δύο μέρη κρίνονταν ως… απαραίτητη προϋπόθεση για την ευόδωση των σχεδίων, απορρίπτοντας ταυτόχρονα το σεξ με ιερόδουλες.

Μεταξύ ακόμη όσων απέδιδαν μαγικές δυνάμεις στο σεξ, περιλαμβάνεται και ο μυστικιστής Aleister Crowley. Όπως υποστήριξε σε γραπτά του, η εκσπερμάτωση στο σύμβολο ενός δαίμονα θα μπορούσε να επιτρέψει την επικοινωνία με το συγκεκριμένο πλάσμα!

Ταντρικό σεξ

Βασισμένο σε διδαχές του Βουδισμού και Ινδουισμού, το ταντρικό σεξ συνδυάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα με πρακτικές όπως το μασάζ, ο διαλογισμός και η γιόγκα με στόχο την πνευματική ολοκλήρωση…

Όπως περιγράφει η Margot Anand η οποία διδάσκει τη μέθοδο, «το ταντρικό σεξ επιτρέπει στους παρτενέρ να ξεπεράσουν το αίσθημα του χωρισμού και να δημιουργήσουν μια αίσθηση ενότητας με τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο, συμμετέχοντας σε μια νέα σεξουαλική εμπειρία στην οποία η φυσική και ψυχική ευχαρίστηση γίνεται εορτή της καρδιάς και έκσταση του πνεύματος». Πιο συγκεκριμένα, υπόσχεται εντονότερους οργασμούς, καλύτερη υγεία και επικοινωνία με τον παρτενέρ.

Ο Sting έχει δηλώσει πως με τη σύζυγό του εξασκούσαν το ταντρικό σεξ για ώρες!

«Ανδρική εγκράτεια»

Τα μέλη μιας κοινότητας στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, παρακινούνταν να δείχνουν «εγκράτεια», κάνοντας σεξ χωρίς να εκσπερματώνουν. Πέρα από προφανή πλεονέκτημα σε επίπεδο αντισύλληψης, η μέθοδος αυτή υποτίθεται ότι αύξανε τη γυναικεία ηδονή.

Οι νεαροί άνδρες της κοινότητα που έφερε την ονομασία «Oneida», εξασκούνταν για να αποκτήσουν την ικανότητα αυτή με γυναίκες που είχαν περάσει την κλιμακτήριο.

Μια ακόμη περίεργη πρακτική της συγκεκριμένης κοινότητας ήταν ότι κάθε άντρας ήταν «παντρεμένος» με κάθε γυναίκα και όλοι μπορούσαν να έχουν σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους. Η κοινότητα διαλύθηκε το 1881, ωστόσο ακόμη και σήμερα η πρακτική της «εγκράτειας» που αναφέρθηκε παραπάνω, εφαρμόζεται από διάφορους άνδρες.

Οργονική ενεργεία

Τη δεκαετία του ’30, ο αυστριακός ψυχαναλυτής Βίλχελμ Ράιχ ανέπτυξε τη θεωρία του περί οργόνης, μιας αρχέγονης κοσμικής ενέργειας που επηρεάζει τα πάντα στον κόσμο.

Η οργόνη συνδέθηκε και με το σεξ, καθώς την κατηγορούσε λέγοντας ότι η φραγή της ενέργειας μέσω μη ολοκληρωμένων οργασμών ήταν υπεύθυνη για ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους ευθύνονται για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.

Ο Ράιχ είχε αναπτύξει τους «οργονικούς ενεργειακούς συσσωρευτές» . Ήταν μεγάλα ξύλινα κουτιά στα οποία οι άνθρωποι κλεινόντουσαν προκειμένου να θεραπευτούν από σεξουαλικές και άλλες ασθένειες.

Αν και γενικά οι θεωρίες του έχουν απορριφθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν στην ύπαρξη της οργόνης και προχωρούν στην κατασκευή ενεργειακών θαλάμων

«Παρατεταμένος οργασμός»

Η διατριβή της ψυχολόγου Patricia Taylor το 2000, ορίζει τον παρατεταμένο οργασμό σαν μια πρακτική σεξουαλικής ευχαρίστησης που ξεκινάει από τα γεννητικά όργανα και παράγει ενέργεια που εξαπλώνεται σε κάθε σφαίρα της ύπαρξης: σε επίπεδο νοητικό, σωματικό, συναισθηματικό.

Για τη διατριβή της, η Taylor πήρε συνεντεύξεις από ανθρώπους που εξασκούν την πρακτική και οι οποίοι περιέγραψαν «να έχουν επαφή με το Θείο και να βιώνουν μια ψυχοπνευματική εμπειρία γέννησης και θανάτου» κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου οργασμού.

Chuluaqui-Quodoushka

Η μέθοδος που αναπτύχθηκε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 από το θεραπευτή Harley Reagan, ο οποίος φιλοδοξούσε οι άνθρωποι μέσω του σεξ να έρθουν σε επαφή με μια «ισχυρή, θεραπευτική και αναζωογονητική ενέργεια».

Τα εργαστήρια Chuluaqui-Quodoushka υπόσχονται να διδάξουν στους νεοεισαχθέντες πώς θα «δοκιμάσουν νέους τρόπους αντίληψης του σώματος, της επιθυμίας και της ενέργειας» και «θα διώξουν την ενοχή, τη ντροπή και την κατάθλιψη προκειμένου να απολαύσουν τη δύναμη του “τώρα”».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΤΡΙΧΕΣ, ΤΟ ΤΖΑΚΑΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ? ΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΟΡΟΦΗΣ ΜΗΠΩΣ ?

 2. avatar spylab

  Troikanal
  Στην Ελλαδα του 2012 μια καινουργια μεθοδος σεξουαλικης ολοκληρωσης γεννηθηκε με μοτο
  -μεσα απο τον πονο επερχεται η καθαρση- και βασικο εργαλειο ευμεγεθες πλαστικο φαλλο-τοτεμ για
  ενδοορθικη χρηση

 3. avatar Q mark

  Karezza: "η σεξουαλική επαφή δεν πρέπει να συνοδεύεται με… οργασμό και πως δεν πρέπει να έχουμε τέτοιο σκοπό"
  Αυτά τα είπε μάλιστα "γυναικολόγος".
  Οκ, αφού το λέει, έτσι θα 'ναι..!

 4. avatar john SILK

  ΎΠΑΡΞΗ ΚΑΙ Η ΜΈΘΟΔΟΣ ΤΟΝ ΤΡΙΏΝ ,ΨΕΚΆΣΤΕ ,ΣΚΟΥΠΊΣΤΕ ,ΤΕΛΕΙΏΣΑΤΕ.

 5. avatar Γκιοζης Καρας

  Εγω ειμαι ακολουθος της μεθοδου
  "Quick -draw Η Pistolero "

  1. avatar Lamda Core

   γνωστό στις γυναίκες ως "το πιστόλι ήταν με καψούλια"

 6. avatar sailor

  Κατόπιν προσεκτικής ανάγνωσης και μόνον, μπορείς πλέον να εκτιμήσεις τη βαθύτατη λακωνική σοφία που έχουν αάκες όπως το γνωστό "[..] γιατι χανόμαστε"...!!!!!

 7. avatar pokopikos

  Εδώ κοντεύει να εκλείψει το "απλό" και σεις μας λέτε για τα εξεζητημένα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει